All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Saturday, November 19, 2011

lagu dunia

Bosan ! bosan ! bosan !
tension ! tension ! tension !
arrrgggghhhhhhhhhhhhh....
stress ! stress! stress!
-ni ke mood aku ari ni??? ..
hehehee xdalah.. saje je bajet !..

mo0d aku: 0ke2 aje !.. currently melayan lagu... jom berkarok!.. :DDDDD

dengar- dengar juga..
tapi tafsir la dulu.. entah maksud baik entah ke tidak..
syok memang syok..
tapi sesetengah tu ..
"pe benda maksudnya ni???.."
so, dengar & pandai-pandai lah.. kahkahkah..

menenangkan dikala keserabutan..
memerlukan di sangat kesedihan..
kadang- kadang tu macam memahami je..
- bila tengah sedih..bukak radio.. kua jugak lagu yang sedih..
 bajet DJ tu tahu-tahu je kita tengah sedih.. ahaha !

bila orang mula tension, pressure..
orang akan makan banyak-banyak, buat- buat gila & mungkin juga dengar radio..
dengar kata orang cakap dengar radio tak elok.. tapi aku suka !..
boleh tenang jiwa ak bila dah xda sape yang boleh tenangkan aku... ;)

radio / lagu memang cara yang senang dan terbaik bagi orang-orang yang suka stress..
namun, cara yang " alahai mendayu nye" apabila orang tersebut jiwamg karat ! aha !..
tapi tak semua lagi boleh di guna pakai .. entah pape liriknya !..
ada satu kes dimana adik laki aku kene marah sebab melalak-lalak dengan lagu tu.. HAHAHA ! kesian dia tengah syok-syok melalak-lalak..tetiba kene marah.. huahuahua..

Ni lagunya --->>

cari jodoh- wali band


Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau


certain lagu boleh kita ikot dan boleh diguna pakai - sebagai semangat or release our mind..
tapi certain lagu ada jugak haram! untuk mengikotnya.. its means tak elok untuk digunakan ! analisa :-


LAGU YANG TAK BOLEH DIGUNA PAKAI:


pemain cinta- ada band

Wahai dirimu pemain cinta
Penikmat nafsu dunia
Walau dirimu begitu indah
Maaf kau tak pantas bagiku

Direlung kalbu yang terdalam
Getaran asmara masih tersisa
Memang dalam bermain cinta
Kadang kau terlihat sempurna
Eloknya parasmu rabunkan mata batinku


=> tak perlu nak mainkan cinta orang sangat.. diri sendiri yang dapat balasan nanti ! & jangan duk buat mata keranjang sangat lau nak hidup lama ..



jangan bilang tidak - ayushita & raffi

jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

jangan bilang tidak waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak


=> cakap aje tidak & tidak & tidak ! kepada orang yang hanya mempergunakan kita untuk kepentingan diri..-->  nak lawa-lawa bajet makwe aku cantik!, "makwe ko hot la!", "pandai ko cari", "tengok lah taste aku macam mana.." errrrr... please lah.. bajet dia tu hensem vs "berguna" la tuh..


kekasih yang tak di anggap- kertas


Sebagai kekasih
Yang tak dianggap
Aku hanya bisa
Mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Kuyakin kau kan berubah



=> tak payah nak bercinta sakitkan hati orang baik lelaki mahupun perempuan kalau sekadar nak buat simpanan! .. ingat ni makanan ke nak simpan-simpan..


jahat - stacy

Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang 
Diriku diriku 
Yang disangka kebal 
Oh jahatnya kamu 
Jahatnya kamu 


Engkau engkau 
Penyebab diriku terigau-igau 
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu 
Ku mahu ku mahu denganmu selalu 
Oh jahatnya kamu 
Jahatnya kamu




=> kau memang jahat!.. jangan nak buat jahat sangat kat orang, nanti satu dunia buat jahat dekat kau baru kau tahu !..lepas tu kualah famous statement.. " aku mintak maaf sangat-sangat........" i hate this !


ruffedge- de bomb

Cantik, menarik, tertarik
Kau memang da’ bomb
Pandang kearahku jangan pusing dulu
Datang kepadaku jangan malu malu
Pandang kearahku jangan pusing dulu
Datang kepadaku jangan malu malu

Cantik, menarik, tertarik
Kau memang da’ bomb




=> haha.. tak nak stress.. tak payah amik kisah dengan perkataan..
 "cantik tertarik kau emang da debommm" tu..semua cantik ape!..orang yang perasan cantik/hensem.. - gedikss.. haha!



HAHHH.. IKOT JE YANG NI..:-



LAGU YANG BOLEH DIGUNA PAKAI

wow - kau yang satu

engkaulah yang satu 
pujaan hatiku 
sucinya cintaku 
padamu 
sayangku 
hanya kau yang satu 
kasih dan rinduku 
milikmu

=> setia , tak main kayu empat lima, mata tu main "bola jaring" je. baru lah betul !!!


melawan kesepian - siti nurhaliza

Apapun yang terjadi 
Berjalanlah tanpa henti 
Air mata tertahan 
Waktu untuk dijatuhkan 
Nanti kita kan tahu 
Betapa bijaknya hidup 
Sepahit apapun ini 
Pelajaran yang bererti 
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun 
Semoga mampu kulawan 
Kesepianku 



=> sepahit mana pun hidup, berusaha sekuat yang mampu. jangan lemah! tidak terus hanyut dalam kesedihan yang merugikan.. terutamanya because of man !.. please lahh.. jangan tunjuk perempuan lemah..



muhasabah cinta - edcoustic

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalir berzikir di kidung doaku 
Sakit yang kurasa 
Biar jadi penawar dosaku 
Butir-butir cinta air mataku 
Teringat semua yang Kau beri untukku 
Ampuni khilaf dan salah selama ini Ya Ilahi.... 
Muhasabah cintaku... 


Tuhan... Kuatkan aku 
Lindungiku dari putus asa 
Jika ku harus mati 
Pertemukan aku denganMu 
Sakit yang ku rasa



=>  kita perlu kuat, disaat sakit menyerang, masalah bertimbun-timbun.
dugaan sentiasa dihadapan, xdapat lari darinya. kerana itu lah yang mematangkan hidup kita yang membawa kejayaan.. jangan lupa DIA.. he who are give u everything..


casey - jangan ada benci

Andainya ada di antara kita nanti 
Berubah hala serta memungkiri janji 
Jangan ada benci 
dan duka dilalui 
kenangan di sudut hati 

Andainya cita-cita tidak kesampaian 
Ikatan murni terputus di pertengahan 
Jangan dikesalkan 
Jangan lantaran kegagalan 
Kita berdendam sambil bermusuhan 
Ungkit mengunkiti 
Sakit menyakiti, Memusnahkan diri 
harus tabah dan bersedia 
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba 
Kadangkala yang berlaku 
Di luar kemampuan kau dan aku 
di sudut hati


=> penyakit benci - membenci ni tak elok untuk kesihatan !,, tapi kalau dah rasa terpaksa.. benci jelah ! ahaha ..


yovie dan nuno - menjaga hati

masih tertinggal bayanganmu yang telah membekas di relung hatiku 
hujan tanpa henti seolah pertanda 
cinta tak di sini lagi 
kau tlah berpaling 

biarkan aku menjaga perasaan ini, ohh 
menjaga segenap cinta yang telah kau beri 
engkau pergi, aku takkan pergi 
kau menjauh, aku takkan jauh 
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

=> menjaga hati itu adalah harus !.. lau tak nak orang sakitkan hati sendiri.. tapi kadang- kadang tu lau "TER" atau sengaja.. hehe maaflah ye.. manusia tak lepas daripada buat salah & menyakitkan hati orang.. huhu ^^


izwan pilus - kembali senyum

Sengaja hatimu ingin ku duga 
Tak terlintas fikiran mencuriga cinta 
Ku tahu seputih dingin salju 
Itu warna cintamu 


Kekasih usah merasa ragu dan sangsi 
Kekasih cinta ku takkan terbelah bagi 
Keringkanlah airmata dipipi mu sayang 
Kembali senyum



=> tak perlu nak sedih - sedih je.. hepi- hepi pun perlu jugak malah sangat penting !.. 
 baru balance..uhuhu.. sedih-sedih pe dapat.. boleh sedih tapi kejap je dah la !.. haha.. senyum xperlu kata ape-ape..^_6..



LAIN-LAIN LAGU YANG SEDAP DI DENGAR:
-SELAMAT MENJAMU TELINGA-

-Penghujung cinta
-Aisheteru
-Tiga kata
-Disaat aku memcintaimu
-Ombak rindu
-Kisah dongeng
-Lagu sedih
-Terhenti di sini
-Akan ku jumpa
-Percaya padaku

-You're Where I Belong
-I'm alive
-Need you now
-Nothing gonna change's my love for you
-Broken angels
-Price tag
-Love story
-Marry you
-Waiting outside the line
-What you waiting for

-DLL-









P/S: SEKIAN, TERIMA KASIH !

YANG LAIN TAFSIR SENDIRI LA YE -HAHAHA  =)  <3 <3 <3









No comments:

Post a Comment

tocei2 (^_')~~