All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Wednesday, November 23, 2011

=='

Dimana ada bahagia, disitu ada derita
Dimana ada bahagia, disitu ada derita
Dimana ada bahagia, disitu ada derita
Dimana ada bahagia, disitu ada derita

Dimana ada derita, disitu ad bahagia
Dimana ada derita, disitu ad bahagia
Dimana ada derita, disitu ad bahagia
Dimana ada derita, disitu ad bahagia

P/s :Dimana ada bahagia, disitu ada derita
    Dimana ada derita, disitu ad bahagia





Monday, November 21, 2011

Celebrate my bUfday

"Thanks to 0LL my Housemate"

aku teruja sangat + terkejut..
serius memang tak jangka diorang buat camtu..
besday aku 18/11..
tapi semalam da 20/11.

memang kitaorang dah rancang nak pergi makan..
ramai-ramai di kuala perlis..
dengar kata sana makanan yang berasaskan laut best..

jumaat & sabtu lepas.. same-same buzy..
so aku xjangka diorang ad plan lain ...
kelmarin je free..
ari ahad kan cini cuti lagi..

aku pun cam biase lah..
ingatkan saje suka-suka makan ramai-ramai..
sebab..member housemate pun ada..

order punya order..
tunggu punya tunggu..
kitaorang dah nak makan da..
tapi lagi 2 orang member tak datang ag dari tandas..

tunggu jelah kitaorang..
tup-tup..diorang 2 orang tu datang dengan sebekas keropok yang dah di potong..
reaksi aku: 00whh..ingatkan pergi mane..beli benda upenya..tapi punye lah lama..
cam pergi buat tandas lak,,haha..

diorang yang lain pun..tunggu pe lagi...
"hepi besday to U, hepi besday day to U, hepi besday 2x, hepi besday to zatul"
waaaaahhhhhhh...giler terkejut...
upenya.. diorang nak celebrate besday aku sekali..

senyum da sampai ke gigi dah aseny... HAHA!
mane tak teruja..befora ni kan , besday aku jatuh dalam cuti sem..
so, tak sempat lah..huhuhu.. cam sedih plak ..hahaha..
aku pun tak tahu sape yang plan ni..

mane kek aku???
hahaha... makanan yang member bawak tu lah kek aku..
KEROPOK!.. haha.. giler lucu !..
tapi tak pe..kek mane ad jual kat situ..so diorang gantikan keropok tu sebagai kek..
huhu..siap tuan kedai keropok tu..kirim salam kat aku..
yelah mane taknya.. abang tu ukir hepi besday di keropok tu..
nasib lilin je tak da terpacak kat situ..hehe

Ape-ape pun.. aku TERKEJUT SANGAT-SANGAT + HEPI !..
dapat hadiah dengan beg yang lawa kowt..huhu..
sayang pulak nak guna pasni..
hadiah pe yang aku dapat???

SCROLL je bawah ni... =)








P/s:  sekali setahun.. peace ^_6

Saturday, November 19, 2011

lagu dunia

Bosan ! bosan ! bosan !
tension ! tension ! tension !
arrrgggghhhhhhhhhhhhh....
stress ! stress! stress!
-ni ke mood aku ari ni??? ..
hehehee xdalah.. saje je bajet !..

mo0d aku: 0ke2 aje !.. currently melayan lagu... jom berkarok!.. :DDDDD

dengar- dengar juga..
tapi tafsir la dulu.. entah maksud baik entah ke tidak..
syok memang syok..
tapi sesetengah tu ..
"pe benda maksudnya ni???.."
so, dengar & pandai-pandai lah.. kahkahkah..

menenangkan dikala keserabutan..
memerlukan di sangat kesedihan..
kadang- kadang tu macam memahami je..
- bila tengah sedih..bukak radio.. kua jugak lagu yang sedih..
 bajet DJ tu tahu-tahu je kita tengah sedih.. ahaha !

bila orang mula tension, pressure..
orang akan makan banyak-banyak, buat- buat gila & mungkin juga dengar radio..
dengar kata orang cakap dengar radio tak elok.. tapi aku suka !..
boleh tenang jiwa ak bila dah xda sape yang boleh tenangkan aku... ;)

radio / lagu memang cara yang senang dan terbaik bagi orang-orang yang suka stress..
namun, cara yang " alahai mendayu nye" apabila orang tersebut jiwamg karat ! aha !..
tapi tak semua lagi boleh di guna pakai .. entah pape liriknya !..
ada satu kes dimana adik laki aku kene marah sebab melalak-lalak dengan lagu tu.. HAHAHA ! kesian dia tengah syok-syok melalak-lalak..tetiba kene marah.. huahuahua..

Ni lagunya --->>

cari jodoh- wali band


Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***
Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau


certain lagu boleh kita ikot dan boleh diguna pakai - sebagai semangat or release our mind..
tapi certain lagu ada jugak haram! untuk mengikotnya.. its means tak elok untuk digunakan ! analisa :-


LAGU YANG TAK BOLEH DIGUNA PAKAI:


pemain cinta- ada band

Wahai dirimu pemain cinta
Penikmat nafsu dunia
Walau dirimu begitu indah
Maaf kau tak pantas bagiku

Direlung kalbu yang terdalam
Getaran asmara masih tersisa
Memang dalam bermain cinta
Kadang kau terlihat sempurna
Eloknya parasmu rabunkan mata batinku


=> tak perlu nak mainkan cinta orang sangat.. diri sendiri yang dapat balasan nanti ! & jangan duk buat mata keranjang sangat lau nak hidup lama ..



jangan bilang tidak - ayushita & raffi

jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

jangan bilang tidak waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak


=> cakap aje tidak & tidak & tidak ! kepada orang yang hanya mempergunakan kita untuk kepentingan diri..-->  nak lawa-lawa bajet makwe aku cantik!, "makwe ko hot la!", "pandai ko cari", "tengok lah taste aku macam mana.." errrrr... please lah.. bajet dia tu hensem vs "berguna" la tuh..


kekasih yang tak di anggap- kertas


Sebagai kekasih
Yang tak dianggap
Aku hanya bisa
Mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Kuyakin kau kan berubah



=> tak payah nak bercinta sakitkan hati orang baik lelaki mahupun perempuan kalau sekadar nak buat simpanan! .. ingat ni makanan ke nak simpan-simpan..


jahat - stacy

Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang 
Diriku diriku 
Yang disangka kebal 
Oh jahatnya kamu 
Jahatnya kamu 


Engkau engkau 
Penyebab diriku terigau-igau 
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu 
Ku mahu ku mahu denganmu selalu 
Oh jahatnya kamu 
Jahatnya kamu




=> kau memang jahat!.. jangan nak buat jahat sangat kat orang, nanti satu dunia buat jahat dekat kau baru kau tahu !..lepas tu kualah famous statement.. " aku mintak maaf sangat-sangat........" i hate this !


ruffedge- de bomb

Cantik, menarik, tertarik
Kau memang da’ bomb
Pandang kearahku jangan pusing dulu
Datang kepadaku jangan malu malu
Pandang kearahku jangan pusing dulu
Datang kepadaku jangan malu malu

Cantik, menarik, tertarik
Kau memang da’ bomb




=> haha.. tak nak stress.. tak payah amik kisah dengan perkataan..
 "cantik tertarik kau emang da debommm" tu..semua cantik ape!..orang yang perasan cantik/hensem.. - gedikss.. haha!



HAHHH.. IKOT JE YANG NI..:-



LAGU YANG BOLEH DIGUNA PAKAI

wow - kau yang satu

engkaulah yang satu 
pujaan hatiku 
sucinya cintaku 
padamu 
sayangku 
hanya kau yang satu 
kasih dan rinduku 
milikmu

=> setia , tak main kayu empat lima, mata tu main "bola jaring" je. baru lah betul !!!


melawan kesepian - siti nurhaliza

Apapun yang terjadi 
Berjalanlah tanpa henti 
Air mata tertahan 
Waktu untuk dijatuhkan 
Nanti kita kan tahu 
Betapa bijaknya hidup 
Sepahit apapun ini 
Pelajaran yang bererti 
Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun 
Semoga mampu kulawan 
Kesepianku 



=> sepahit mana pun hidup, berusaha sekuat yang mampu. jangan lemah! tidak terus hanyut dalam kesedihan yang merugikan.. terutamanya because of man !.. please lahh.. jangan tunjuk perempuan lemah..



muhasabah cinta - edcoustic

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalir berzikir di kidung doaku 
Sakit yang kurasa 
Biar jadi penawar dosaku 
Butir-butir cinta air mataku 
Teringat semua yang Kau beri untukku 
Ampuni khilaf dan salah selama ini Ya Ilahi.... 
Muhasabah cintaku... 


Tuhan... Kuatkan aku 
Lindungiku dari putus asa 
Jika ku harus mati 
Pertemukan aku denganMu 
Sakit yang ku rasa



=>  kita perlu kuat, disaat sakit menyerang, masalah bertimbun-timbun.
dugaan sentiasa dihadapan, xdapat lari darinya. kerana itu lah yang mematangkan hidup kita yang membawa kejayaan.. jangan lupa DIA.. he who are give u everything..


casey - jangan ada benci

Andainya ada di antara kita nanti 
Berubah hala serta memungkiri janji 
Jangan ada benci 
dan duka dilalui 
kenangan di sudut hati 

Andainya cita-cita tidak kesampaian 
Ikatan murni terputus di pertengahan 
Jangan dikesalkan 
Jangan lantaran kegagalan 
Kita berdendam sambil bermusuhan 
Ungkit mengunkiti 
Sakit menyakiti, Memusnahkan diri 
harus tabah dan bersedia 
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba 
Kadangkala yang berlaku 
Di luar kemampuan kau dan aku 
di sudut hati


=> penyakit benci - membenci ni tak elok untuk kesihatan !,, tapi kalau dah rasa terpaksa.. benci jelah ! ahaha ..


yovie dan nuno - menjaga hati

masih tertinggal bayanganmu yang telah membekas di relung hatiku 
hujan tanpa henti seolah pertanda 
cinta tak di sini lagi 
kau tlah berpaling 

biarkan aku menjaga perasaan ini, ohh 
menjaga segenap cinta yang telah kau beri 
engkau pergi, aku takkan pergi 
kau menjauh, aku takkan jauh 
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

=> menjaga hati itu adalah harus !.. lau tak nak orang sakitkan hati sendiri.. tapi kadang- kadang tu lau "TER" atau sengaja.. hehe maaflah ye.. manusia tak lepas daripada buat salah & menyakitkan hati orang.. huhu ^^


izwan pilus - kembali senyum

Sengaja hatimu ingin ku duga 
Tak terlintas fikiran mencuriga cinta 
Ku tahu seputih dingin salju 
Itu warna cintamu 


Kekasih usah merasa ragu dan sangsi 
Kekasih cinta ku takkan terbelah bagi 
Keringkanlah airmata dipipi mu sayang 
Kembali senyum



=> tak perlu nak sedih - sedih je.. hepi- hepi pun perlu jugak malah sangat penting !.. 
 baru balance..uhuhu.. sedih-sedih pe dapat.. boleh sedih tapi kejap je dah la !.. haha.. senyum xperlu kata ape-ape..^_6..



LAIN-LAIN LAGU YANG SEDAP DI DENGAR:
-SELAMAT MENJAMU TELINGA-

-Penghujung cinta
-Aisheteru
-Tiga kata
-Disaat aku memcintaimu
-Ombak rindu
-Kisah dongeng
-Lagu sedih
-Terhenti di sini
-Akan ku jumpa
-Percaya padaku

-You're Where I Belong
-I'm alive
-Need you now
-Nothing gonna change's my love for you
-Broken angels
-Price tag
-Love story
-Marry you
-Waiting outside the line
-What you waiting for

-DLL-









P/S: SEKIAN, TERIMA KASIH !

YANG LAIN TAFSIR SENDIRI LA YE -HAHAHA  =)  <3 <3 <3









Friday, November 18, 2011

puisi "AKU"

Aku adalah aku
tak sape boleh jadi aku
sebab aku dengan orang lain sangat berbeza
sama tapi tak serupa

Aku adalah aku
segalanya aku dapat
yang memang dah rezeki aku
yang tak dapat pun sama banyak
sebab memang bukan rezeki aku

Aku adalah aku
ada orang suka dan juga tak suka
i means attitude! mayb also face !
aku tak kisah o mayb buat2 tak kisah
sebab masing2 ad baik & buruk tersendiri
tapi semuanya indah kerana ia adalah ciptaan tuhan
jangan tersalah cakap hanya kerana tidak berpuas hati dengan ape yang dapat!

Aku adalah aku
aku cukup bahagia , gembira, & bersyukur dengan ape yang aku ada sekarang
ibubapa yang terbaik, keluarga yang besar dan juga lain2nya
even kadang2 aku mengeluh dan mengeluh
its normal but its not good!
kadang2 kita mengeluh kerana usaha tak menjadi
or mayb something bad was happened
adat manusia!

Aku adalah aku
masing2 ada rasa, keinginan & juga harapan
rasa aku: aku nak buat yang terbaik dalam setiap ape2 yang muncul / keadaan sekali pun
tolong sedarkan aku ! jika aku lalai
untuk sape?? untuk ibubapa aku yang utamany, untuk family aku keduanya,
untuk masa depan aku ketiganya dan untuk diri aku sendiri yang terakhirnya or mayb untuk nya juga ^^
kerana kita akan rasa bahagia bila orang yang kita sayang bahagia
parent ofcousely. kita pun xrugi
tapi semuanya adalah sangat susah untuk mencapainya!

Keinginan aku:
aku nak kereta, umah , duit yang banyak, & paling penting kegembiraan
aku nak kereta --->> aku tak perlu bergantung pada2 sape2 untuk kemana aku suka even my husband -later
aku nak rumah --->> rumag adalah pelindung kita selain tuhan yang satu & penjaga kita
aku nak duit yang banyak --->> dengan duit je aku boleh buat segala2nya yg aku nak 
- bahagiakan ibubapa aku dulu & then u & then u & then u ++++ 
tapi duit bukan segala2nya, namun segalanya perlu duit!

Aku adalah aku
pada aku: 
the most important is happiness! 
why?? --->> dengan bahagia/kgembiraan kita masih boleh hidup baik walaupun xberduit
tapi jika kita ada berjuta tabunan duit, ia belum tentu akan menjamin kita gembira/ bahagia
tak berduit- sama2 cari duit, duit boleh dicari tapi bahagia susah di beli
berusahalah mengecapi bahagia itu meskipun sangat sulit dan menyulitkan!
kesedihan adalah pengalaman yang membawa kita kepada kejayaan, so jangan menolakny!

Aku adalah aku
hidup dan mati , jodoh dan pertemuan
segalanya ditangan tuhan, suratan takdir, azali
bersyukur ALHAMDULILAH aku masih bernyawa pada saat ini
berjuga dengan anda, bersyukur lah selalu selagi berpeluang
ingat mati !

Aku adalah aku
aku hanyalah anak kepada hamba Allah yang bernama
anak kepada parent yang berjaya
MUKHTAR SAID + CHE SARIFAH ISMAIL 
i really proud with U, the best parent in the world!
tidak kaya tidak juga miskin, sederhana dalam segalanya
jangan bazirkan apa yang ada dengan sewenangnya kerana masih ada yang tidak bertuah mendapatkanya!

Aku adalah aku
aku hanyalah insan biase kerdil sama dengan semuanya di hadapanMU
semuanya akan pulang dengan berbalut kain putih juga nanti
baik kaya, miskin, berlagak, bangga diri, baik, amanah, orang yang sesat mahupun yang lain
jangan riak & takkabur!

Aku adalah aku
aku bukan sesiapa
aku hanyalah insan yang di beri nama ===>> NUR E'ZZATUL HAMIZAH MUKHTAR!!




P/s: thanks 4 everything 4 what U give me MY GOD.. 






SWEET 20 !!!
18/11/2011

HEPPY BIRTHDAY!!!
G0OD LUCK!!!







Thursday, November 17, 2011

serabut


Tak tahu..tak tahu...tak tahu
Kepala serabot bagai berus sabot..
Pening nak menghadapinya..
Yang mana satu perginya..

Arrrggghhhhhhhhhhh...
Sumpah aku tak tahu !
Tidakkkkkkkkkkkkkkkkk...
Aku sekarang dilema dalam membuat keputusan ini!
Bukan soal cinta oke!.. hihip...

Terlalu mahu dan mahu..
Terlupa apa yang perlu..
Terlalu banyak alasannya..
Hingga duduk terdiam...

Fikiran melayang - layang..
Terbang singgah entah ke mana..
Segalanya sudah dirancang..
Cuma atas ketentuan Tuhan..



------>> SAya nAk cakAp sesUatu ni... nAk cAkap aPe yE????
Urmmmm... bAce elok2 .. tEng0k el0k2 tAu.. hihi.. ^^..
saYa nak cAkap ni... xsAbar2 x???.. hUhuhu.....
xdA pApe sEbenarnya...cUma...cumA nAk cakAp...
Ape yang bUat saYa pEning2 c0nfused tU DAH SETTLE !
SETTLE pe???.. hikhihik...saya penIng nAk piIih tempAt mAna nak Amik...
 Ujian MUET tu DAH SETTLE !!!..
HAAHAHAHHAHAHAH ! itU aJe !...


Eleh.. pasal tempat nak ambik muet je pun..tu kecoh..!
suka ati akulah !...
sebab ape ak kec0h..ko tak tahu kan???
s0 SHUT UP!...

HEHEHEHEHEHEHEHEEHE !!!
- ^_6 -


MAC 12


dan saya telah memilih untUk mengambilny d ----->>> umAh saya!... opss.. sek0lah berdekatan dengan umah saya larh ....

amik aje dsana..^^


P/S:  DILEMA MUET TU AKAN HILANG SETIBANYA MINIT TERAKHIR D DEWAN !..




MUET

MUET..





u know muet???
YES<---------
oke G00d !.. 
u have done???
OTW<-----------..
hUrmm....

   
nak lari - lari..kejar mengejar..
sekarang terpaksa duduk n amik jugak..
wajib !.. xleh grad tau lau xda..
okey!..




TARIKH TUTUP: 17/11/11----->>  aku memang suka isi lambat !
dilema ENGLISH punye..
fasih xmane ter0r pun xmane..
macam mane nak confident...
terhubang abing lagi..


last tarikh..
last tu jugak lah..
ak beli no pin.. & menghadap borang..
WELL!...


Sana OR sini...sana 0R sini..
same je..mane2..
tapi aku tetap nak tanye !
kat mana nak amik ni???
sana OR sini???..
SKIP je duLu..








C0unting days between FINAL to due date..
HATI ke lain..OTAK ke lain..
MUET pastiny!..
will start COUNTING DAYS 4 it !..
hepi h0lidays!...


0pen page..cLOse...0pen & cL0se..
tak0ttt nak isi ...
borang 0nline ni pun aku takot nak isi..
apatah lagi duduk menghadap paper MUET tersebut !







WISH ME LUCK  K!!!
L0ve U!
^_^










P/S: senyum je xperlu kata ape-ape . ^^



Tuesday, November 15, 2011

terharu la plak

KISAH 12 NOV 2011

dalam cuti.. dalam demam..dalam sakit..
xlarat..buat2 larat jugak.. test2 & assignment banyak menunggu..
tengok kiri..tengok kanan...
ahhhhhh tidakkkk.. xlarat !...

radio hot.. era.. sinar.. ikim.. muzik... thr... macam2..
malam ni aku dsuruh layan radio lain / baru..
TRW FM... radio pe?..bola kelantan punye radio..
huhu.. theredwarrior.blogspot.com..
radio ni 0n air time ad bola kelantan je..huhuhu...

malam tu..
si dia beriya2 suh aku dengar...katenya..radio ni biaseny dy dengar if on..
aku tanyelah..nape dengan radio ni??..
dya kate ...dy nak buat ucapan..
aku xbg respon ape2 pun...aku ia kan jelah....
dy kate dy nak buat ucapan untuk aku..
aku???.. aku pun xtau ucapan tu macam mane firstny..
dengar je lah 6t..

kitaorang sama2 menunggu time ucapan tu d on air kan...
punye lame.. cakap bnyak lak dj tu !.. haha..
penat cari lagu..xjumpa2 ag..
sabar punye sabar... memang kene sabar lah... lau x xdengar lah..hehe..

dan tibalah saat yang membuat aku terharu....
sepatutny aku nak upload benda tu..
tapi... iany direkod dalam voice recorder..
bukan video..if nak upload..aku kene ubah ke bentuk video dulu..
sangat sedih !..

tapi aku hargai sangat2 ape yang dy buat untuk aku tu..
aku buat hal macam2.. family aku..
tapi dy tetap dy yang sedia ada..
dy tetap dengan aku !..
aku ad paksa dy cari 0rg lain je..tp dy xnak!.. 

aku banyak songeh...karenah..macam2 lah...semua ad !..
tapi dy tetap sabar !..
ak sayang dy !..
^_^..
thanks U s0 much..SSK...










video / lagu ini adalah LAGU KAMI ..
KISAH KAMI..

LAGU inilah yang si dia tujukan untuk aku bersama UCAPANNYA !






-MYMSMY- ^^






P/S: jodoh pertemuan dtanganNya..








Saturday, November 12, 2011

tanggal 11

11/11/11
tarikh yang cantik dperkatakan orang ramai..
bulan lahir ak pun 11..
tahun ni 2011..
sayang.. bukan ari 11 aribulan..

 11/11/11
satu perkara baik..& satu perkara kurang baik ak dapat..
dua2 dapat..
yang baik..ofcoz orang akan suka..
yang buruk mesti orang mengeluh..
dua2 same je..dua2 kita akan dapat dalam dunia ni..
tunggu turn je...

11/11/11
macam2 penyakit yang ad d dunia...
yang mane penyakit terpilih..tulah ujian Allah untuk kita..
baik yang senang sembuh..mahupun yang susah sembuh..
dua2 kita kena usahakan & redha..

pagi2 buta..macam tunggu detik jam 12 malam pulak..
dengan beberapa minit je dari rase2 xselesa tu..ak dapatnye..
pana satu badan..tido pun berlapis2..
sejuk vs panas..ak pun xsure..
dalam lena yang bertemankan berdenyutan2 d kepala..
tetiba ase panas plak..jadilah ia satu lapis balik..
DEMAM...ye..itulah penyakit ak..
pada tarikh cantik ini..

segala benda buruk ad hikmahny..
xsemestiny ap yang kita rase ok itu btul2 baik tuk kita..
dan ap yang kita rase xok tu..btul2 xok tuk kita..
penyakit adalah penawar dosa..
oleh itu, saya bangga saya demam!

11/11/11
hurreyy...dabedabedu...yahoo..google,..
semua ayat2 ni yang kita guna bila hepi..or dapat something new..
tapi ak guna yehaaaa.. haha !
something yang rosak mestilh kita nak ganti baru kan...sape xnk lagi2 free..huhu
fon ak dah lama buat hal hampir sebulan o lebih...
arrrgghhh.. huhh..kelas xda pun.."ak bt2 rajin pergi"..
susah memang susah..gelisah..hati pasrah..hua3..

okey !.. cuti midterm seminggu..
bukan cuti..h0neymoon nga insan yang tersayang ( buka bakan vs ass la)..
raye tetap raye.. d kepala..keje tetap setia =,=
sikit2 tengok jam..sikit2 tengok tarikh..huhh
sesungguhnya masa itu emas..
tapi habuk pun xda..
mane nk pikir test.. assignment.. presentation..
memang xtenang!..

didalam kekalutan nfon rosak vs stress keje..
hati ak dhiburkan sekejap nga hp baru..huhu
yang biase2 je pun..
sebenarny dah ad..abang ipar ak yang punye..ntah penyakit pe yang timbul..
langsung xda cavourage..pe kenye ni???..
oleh sebab itu muncul lah ia yang baru..
padam muka! xnak bg ak guna ko sangat..kan dah dapat yang baru..huhu..
that my good news on that date..0ooyeahhh!



P/S: perkara gembira & perkara sedih adalah tulisan hidup.. ia adalah kunci untuk kita ke stage yang seterusnya..masih banyak cabaran2 d hadapan yang setia menunggu... SEMOGA BERJAYA!



segalanya telah tertulis sbg ujian... hadapi dengan redha..

Thursday, November 10, 2011

layankan aje





















SAAT TERAKHIR KAH??? -_-




♥ Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI sy tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA untuk saya

P/S: terima kasih tuk semuanya... maaf atas segalanya..






Tuhan Jagakan dia



Aku tidak BERHARAP
untuk menjadi orang
yang TERPENTING dalam
hidupmu..kerana itu
merupakan permintaan
yang terlalu besar
bagiku..aku hanya
berharap suatu saat nanti
jika kau melihatku...kau
akan TERSENYUM dan
berkata:
"Dialah orang yang selalu
MENYAYANGIKU'' :))






Wednesday, November 9, 2011

makan aje

piss!



daripada pagi untill now..
keje ak makan..makan..& makan..
memang h0bi ak !..haha..
sape2 yang hobi dy yang lain..
meh tukar..jadikan makan hobi pertama anda..
waaa..sy0ok lah..makan satu tan pun ..hasilny tetap sama..

dari pagi makan laksam..
breakfast..tau breakfast ak kul wape????... hihihi.. hampir tengahari da..
kul 9++ bangun.. mandi satu jam..jemur kain satu jam.. ...
ok la tuh.. breakfast kul 11..xsampai tengahari pom kan..huhu
lau lambat pun pe salahny..
cuti ni lah boleh tido banyak222222...

study..study..study..
tinggalkan buku bakan.. g lipat kain pulak..-practice jadi isteri MITHALI..
saya memang macam nie..bt 2 keje in same period.. 
orang kate.. hasilny xperfect sgt lau bt 2 keje dalam satu mase..yeke???
BUT save time kowt..penat2 study.. nk lipat kain..tgok2 kain dah siap simpan pun..
kan3???.. lagi satu..keje tu perfect o unperfect..
tu depends on si pembuat keje la...hua3...FOCUS!.. lalalala~~

"mee megiiii sungguh lazat hingga menjilat jari.... MEE SEDAP..."
hahaahah..xkuase ak nk pr0mote2 nie.. :)..
perrrghhh.. lame xmkn megi buatan dapur ni...
biaseny macam 0reo celup je...
tambah itu..tambah ini..tgu bape minit...SIAP!..

xsampai sejam kemudian..
belasah aiskrim pulak..buatan cornetto..
(aiskrim c0rnetto larh!)..
si tecik comey..sayang lak nak makan..tapi xkan nk tgok je kan..
makan jelah... yummy222..nak lagi bole????

CALCULUS..ad owg tulis>> KALAU LULUS..
ak kate MESTI LULUS..
 LULUS dalam erti kamus ak de first letter dat use in around de w0l..
insya..tanamkan niat yag baik..yess!

berjalan kua bilik..
starting point..end point at peti ais..huhu
ku bukak..bukak luas2..ku sambar..sambar lalu mbukakkanya..
manis2 cam tuanny..huhu..
0ooohhhhh Asam jawa..lame xmakan..
balik raye.. jupe d pasar..beli jangan xbeli..
melepas 6t.....>> makan lagi..

sume ak sapu..kek buah..
segala jenis kek..lau muncul depan ak..
confirm masuk dalam mulu akut..haha
pendek kata ..ak suka kek!.. 
more2 delicious cheese cake.. chocolate cake.
walaupun org kata..org migrain..xleh makan chocolate..de true chocolate..
tapi aku xkira..xbilang..aku tetap makan ! makan je selagi bole..ngeh3..

anak buah ak sangat baik !..
balik sekolah..terjah ak.." nah makan gula2 ni..bla3..."
makan kasi sampai tgal light dy nye aje.. (translate ke bahase aku lah..)
dalam erti sebenar...anak buah ak suh ak makan gula2 dy samp tgal yang cam light2 tu aje..
yang atas2 tu dy xsuke kateny..
kan dah kate..memang baik !... 
hahahhaahaha..makan lagi..

tik tok tik tok..office h0ur da abis..dah smp depan pintu pon..
ape lagi.. owner umah da ballik lah..hihi.. ma sista..
warna ijau..satu ringgit dua ringgit..
ole-ole dari keje.. keropok vs pisang goreng...
makan lagi...xpayah terkejut.. kita perlu makan tuk selamatkan ...
NYAWA... ----> ALASANNYE ! HAHA !


KEADAAN TERSIRAT AK SEBENARNYE IALAH :

ak tengah gelisah..counting days to back like usually..
2 test menugu.. satu mengira satu menhafal..
bagaikan..kura2 baru nak belajar bejalan..terangkak2..
masih beku dek cuti "BERKORBAN"... lembu...
assignment pun xkurangny..homeworks pun tidak ketinggalanny..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
macam mane nie... ni pulak curi waktu study...UPDATED blog plak.. AIYAAAAAAA !.. STUDY MAAAAAAAAAAAAA...............
bila gelisah..inilah jadinya... MAKANNNNNNNNNNNNNNNNNNNN.. je kejeny.. huhhh..


back to ma TARGET..
yeah ..yesss..yeahh..yessss..
U MUST GRAB IT !!!>> U CAN DO IT..! 
POSITIVE kan semua yang NEGATIVE !


P/S: NEHM --->  JANGAN TERUS GELISAH TAPI GANDAKAN USAHA TUK BERJAYA !

 ^_^









0utput

kerana marah..ape2 pun b0le jdi..
muka berchili2 padi..
antara A & B..selalunya..
tersalah tafsir..tersalah arah..marah makin membuak2..

dsana bergembira..dcnie berduka..
dsana huhahuha.. bagai ad yang menang n0 ekor..
dcnie berdiam.."melawan kesepian"..
tercetus meledak2..

bagaikan tahap warning banjir..
ingatkan makin surut... xkan melepasi tahap bahaya..
namun, ribut petir menyusul..bagai kilat tahap warning serta merta melepasi..
bergembira nga kisah silam sendiri..hingga yg future Xdjaga..
then, ak yang dpeersalahkan 100%..

0utput terjadi selepas melalui process nga input..
selagi xda ikatan yang sah..selagi tulah.. k02x..ak2x...
itu sudah semestinya..namun,
diantarany ad sedikit point intersections..

study..tapi bagaikan stad0..
c00L berubah menjadi h0t.. cam mane nak jawab test nie???..
hepilah kau dsana... ko memang suka bt ak mcam nie..
bila normal.. ko anggap k0 xda salahny..
tu xleh blaaaahhhh.. CANT ACCEPT IT..

pendek kata:
INPUT: KEMARAHAN N KEKECEWAAN YANG MELEDAK2..
PR0CESS: "LOADINGGGGG>>>>......."
OUTPUT: " NEW ".. 
inilah aku.. bila marah o kecewa..kualah 0uput sendiri.. xpun kasi input banyak2 ( makan & makan & makan)...study ak pom lebih lancar sometime tu... wiwiwi..





"WAS BORN LAST NIGHT" haha..



SECOND OUTPUT >>>>>



MY DESKTOP..
membawa harapan yang tinggi.. hope i grab it. =,= insya.. SANGAT3333 TAKOT!


- bila kita berlada, namun orang berkenaan xpaham kita..itu amat MENYAKITKAN.. 

P/S: saye masih "BERCHILI".. & I just do not say the fault and you do not!