All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Sunday, November 24, 2013

LET'S HEALTHY WITH SHAKLEE :)

Assalamualaikum

Hye korang..Buat apa tu?? Dah tido ker?? yelah dah lewat kan..i jer tak tido2 lagi.. 
Rasa rindu pulak kat cayang(blog) ni ... dah lama rasanya menyepi kat blog ni kan..
Rindu i tak??? hehe..

Ok lah korang.. Almaklum lah menyepi je kan.. busy dengan kerja2 assignment, test, Quiz, projek bagai kan.. Tp e'zz ada buat satu bisnes sambil2 tu..hehehe.. patotlah bizi semacam je kan..menyepi je blog ni..
Ni baru ada masa nak menyemakkan balik kat blog ni.. 

Nak tahu tak e'zz buat bisnes ape??? cuba teka :D



Haaaa.. dapat agak tak apa benda ni???
Ok lah.. e'zz gtau k..
e'zz tengah bergiat aktif jadi salah sorang 
Independent Distributor Shaklee 





Tau tak ape tu Shaklee???

ok..e'zz explain:
Shaklee ni adalah pemakanan tambahan/ supplement untuk tingkatkan kesihatan badan/diri.. Samaada nak lebih SIHAT / CANTIK/ MAINTAIN / CERGAS/ LEBIH STAMINA @ LAIN2.

Supplement SHAKLEE ni ada banyak dengan fungsi2 tersendiri untuk improve diri kita okey!!! :)


Antara Jenis2 Supplement ialah :

Anti-Aging:


   

Essential Nutrition:











Antioxidants:



Bone Health:




Heart Health:





Digestive Health:




Immune Support:



Liver Health:



Women's Health:



Children's Nutrition:




Sports Nutrition:



Healthy Weight:


  




Selain itu untuk lebih berkesan.. Shaklee juga ada sertakan SET2 untuk menyelesaikan masalah2 tertentu oleh customer2 dari seluruh dunia.. Contohnya: 

Set Supplement:



So, korang patot CUBA!!! e'zz YAKIN.. korang semua akan berpuas hati dengan hasilnya..
TAK CUBA TAK TAHU TAUUUU !!! so, JANGAN SEGAN & TAKOT.. sebab DAH RAMAI yang jadi customer TETAP SHAKLEE oleh sebab hasil yang berkesan.. ALHAMDULILAH..

Jangan lupa untuk KUNJUNG FB PAGE e'zz jugak yeeee :)


Jom lah ramai2 support e'zz buat bisnes ni.. Sambil menyelam minum air orang kata..hehe
Sambil SIHAT sambil berbisnes (nak bayar hutang PTPTN ni!! SEDIHkan :( oppss.. Rahsia taw.. hehe )


HALAL ke tak???
Oppsss... Korang jangan risau... Produk SHAKLEE sememangnya HALAL dengan diperakui oleh ISA (Islamic Services of America)..



Shaklee ini sudah wujud bertahun2 lama dah & memang terbukti berkesan oleh pengkaji2 seluruh dunia.. Jadi, jangan ketinggalan & takot untuk cuba sebab KESIHATAN YG SIHAT & TERJAMIN adalah TAK TERNILAI.

Produk ini sesuai untuk semua peringkat umur mengikut keperluan fungsi@ masalah yang dihadapi..
Contohny: Untuk warga tua yang ada kencing manis, sakit tulang/ sendi2, Ibu2 hamil, Suami Isteri, orang dewasa, remaja & juga kanak2 pun ada..

Rajin2 lah stalker Fb Page e'zz jer:
Goodhealth Infinity2U

Nak Jadi AHLI???

Lau korang nak jadi AHLI jugak pun boleh.. 
contact aje e'zz !!!


Lebih INFO/ MAKE ORDER/ JADI AHLI @ SEBARANG KEKONFIUSAN
Contact e'zz : 

Sms/Whatsapp = 014-5223418
@ Pm : Fb Page: Goodhealth Infinity2U

INSHA.. e'zz akan balas secepat mungkin



NI Cover Fb Page Okeh!!
 rajin2 menjengah & make order..
 LET'S HEALTHY WITH SHAKLEE  :)

Monday, August 12, 2013

Aku yang tersakiti




Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Sunday, July 28, 2013

Raikan cinta

Raikan cinta impian semua insan,
ingin mengakhiri zaman bujang,
yang sudah diidam-idamkan,
dengan akad dan ikatan.

Dugaan dan cobaan ujian tiap insan,
pelbagai kisah yang tak terluah,
berkaitan dengan hati dan perasaan.

Ketika perselisihan terjadi,
hanya mampu berdoa dan merintih,
menanti dengan penuh pengharapan,
akan ada sinar lagi?.

Pertemuan terjadi tanpa disangka,
membawa bahagia pada hati yang luka,
dalam doa berazam mendirikan rumahtangga,
namun, itu semua jika dengan izinNya.

Dunia berbeza,
dalam takut dan berjaga-jaga,
ingin dia sepenuh jiwa,
melengkapi melayari bahtera.

Seraut wajah menjadi ingatan,
dikala sepi kerinduan,
segalanya sudah tersurat,
hanya memori jadi peneman

Tiada kisah tak menderita,
cuma beza jenis dan kuatnya,
Andai ada jodoh daripadaNya,
jauh dan berpisah pasti bersatu jua.

Jauh dimata dekat dihati,
kau yang bernama "_____",
aku sayang dari hari ke hari,
ingin bersama sampai mati.


Realiti:

"Manusia akan menilai keburukan yang satu daripada kebaikan yang beribu,
namun dimata Maha Pencipta akan menilai satu kebaikan daripada beribu keburukan."

"Sekali buat sesuatu yang buruk, mungkin orang memaafkan,
namun jika terjadi lagi hilang terus kepercayaan"

"Apabila salah paham terjadi, susah diperbetulkan kembali,
akhirny merana diri"


Dari jiwa:

Bak kata Alyah: Kau yang terindah

Bak kata Kara: You are my superstar

Bak kata Afe: Maafkan aku

Bak kata Pasha: Percaya padaku

Bak kata Nate Ruess: We're not broken, just bent and we can learn to love again

Bak kata Geisha: Kenangan hidupku 

Bak kata Barry Manilo: I cant take my eye off of you

Bak kata Lady Antebellium: I need you now

Bak kata Pria band: Kasih jangan kau pergi

Bak kata Motif band: Tuhan jagakan dia

Bak kata George: NOTHING GONNA CHANGE MY LOVE FOR YOU


~~~~~ Ave maria ~~ Stairway to Heaven ~~~

I was blessed because I was loved by you
I will be forever thankful
-7M12D-


Thursday, February 7, 2013

Dia untuk Ku





Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala


Ameen...

Tuesday, February 5, 2013

DOA KU PADAMU





DOA KU (",)

'Allahuma Sakhirli Zaujan Solihan Yakhtibuni Wayatazauwajubi Wayakunu Sohiban Li Fiddunya Wal Jannah'

Maksudnya :
'Ya Allah Ya Tuhanku, pilihkan daku suami yang soleh, dia yang meminangku dan akan mengahwiniku, serta jadikanlah dia sahabatku didunia dan disyurga kelak' :)




Sunday, January 20, 2013

3 wedding

Haip!!! yeppiii :)


Im now currently in animoon ;)
Alhamdulilah settle final exam 19 hb yang lepas.. 
nasib sempat..bole g wedding my cousin :)))
wedding-nye sudah berlangsung beberapa hari yang lepas.
but now addede with majlis kesyukuran atas perkahwinan 3 beradik ini..
anak-anak kepada my uncle JUNAIDI SAID..
yang berlangsung di Kelab darul ehsan pada 19 jan 13...semalam k... 
heheee..


Jom.. 
i show you a few pixca on this 3 wedding..
gempak punye...jeles!!! ;)

zassssss... LAYANNNNN...

My Uncle JUNAIDI SAID ^^

mabeles kan tempatnyeee.. nice maaa..

huhu..

huhuhu..

huhuhuhu...

                          
                                               Si Abng long :)
Si Abang yang ketiga..2 nd hold dulu... ;)
Si Sulong pompuan :)

                                    
                               lapo lapo lapo .. peace ^^ kita ngap duluuu...
waahhh3 sama cantik sama ensem ...:D.. 

peerhh ! mantap ! ;)

Gempak kannn..hehehe.. 
*My wedding* 
macam mana la nanti erkkk ???
hahahaha... :D

To ALL of them :
SEMOGA BAHAGIA & KEKAL KE AKHIR HAYAT..AMEEN :)


Bulatkan mata itu perlu!!!.. hahaha

*PEACE* ;)

    






 P/s: Mama Abah... errm..ermmm..ermmmm..gagagagag... hahahahhaha... 
FOKUS!!! : FINISH my study first !! ;)

Wednesday, January 9, 2013

Kwon sang woo



 
Paling suka muzik lagu ni!!!! Ave Maria !! selain Bo-go-ship-da!
in stairway to heaven :))))
so SAD! :(



Ku cinta sama dia 
Ku sayang sama dia
omg!! omg!!
HAHA !!!
Kwon sang woo make me cair mair in 
stairway to heaven!!! hehe

ciri-ciri jejaka idaman dunia ni!!! 
SO SWEETTT!!!

p/s: tenangkan minda dengan video-video ni..
so NICE LOR!!!


Tukar cite...saya pulak yang main piano..huhuhu :P


Sunday, January 6, 2013

Muka bahagia??? !



Aip!!! ^,^
Nampak tak muka bahagia saya?? NAmpak tak ??nampak tak??...
dapat jadual 2 paper dalam satu hari FINAL EXAM memang menyedihkan
tapi inilah muka bahagia saya selepas menghabiskan 2 paper dalam satu hari..
jumaat yang lalu.... ;D ALHAMDULILAH that day going smoothly.. 
selebihnya TAWAKAL ...

&

now!!!
terkejar-kejar untuk next paper..
TOMORROW!!! omg..omg !!!
tercugap-cugap..huhhh... ready kan saya?

Semoga dipermudahkan..
sebab AGAK KILLER next paper ni... 
selepas paper ni...next paper lagi... makin KILLER
erm???..... -----> 

p/s: STUDY!!!! cakap banyak otak tak jalan tak boleh jugak ! kbye ! ;)
pray for me too uolss ..tQ!

Tuesday, January 1, 2013

New year 2013


p/s : semoga segalanya lebih baik tuk akan datang  
be more strong !!!
2012 akhiri dengan alhamdulilah..
suka duka yang terpahat semoga mematangkan lagi
happy new year 2013 !