All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Monday, August 29, 2011

merDeka rAye





Yeahhh!..

seteLah hampir sebUlan kita berpUasa d bUlan ramadhAn ini & berteraWih dmAlm hari... sekaRang hampir tiba wAktu & hari tUk kita umAt IsLam meRaikAnny sBg hari KemeNangAn meLawan SYaitAn... jUst 1 more day lef.. Hari raye kita pD taUn ni jGk berk0ngSi dGn hari kemErdeKaan negAra kitA Yg ke 54..sem0ga dua2 perisTiwa ni akAn lebIh bermAkna pD tahUn nie.. ^^

yeaHHh !

NamUn sedIh raSeny dhAti..ramaDhan sUdah maU meningGaLkan kitA.. adakAh kitA bet0L2 berUsahA beribAdAt pd tahUn ni??? harAp2 segaLa aMalan aKan dterIma 0Lehny.. amInn.. inSyaAllah..

YeahHh !

MacAm mne peRsiApan rye TahUn ni??? urmm.. cAm biasE jeR.. keMas uMah itu sUdah seMeStiny.. bjU?? taHun 2 jer.. saTu kaIn dSp0nsor oLeh my fiRst sIs.. kAin yd DbeLi keTika d mEkah dUlu.. namUn berk0ngSi la.. AlAmAkk! b0Ria dE first dAy oF idUl fitri.. satU ag.. kAin yG aK beLi sendIri..huHHH ! leTih ak teMan kak ak Yg sUlong tu nAik pasaR.. s0, sGt2 lah Rugi laU hanYa mendApat Letih.. HAHA.. s0, ak keBas La saTu..kebeT0lan yg tu Je tgAl yg c0rak cUn dAlam kDai tu...pe Lg..BAYAR teRUs !.. huhU.. bIla raye..pe yg Plg BeSt.. meStiLah time Sume aDik bEraDik baLik lA... & sAat mAin meRcUn/ bUnga Api..hehe..tp taUn ni..ak Xmain LangsUng pom..Yg maIn aDik ak s0wg..yg B0ngSu..LAki..biaSeLah...

yeAhhh !

LepAs raye aK pUlak maU beranGkat..kemAne??? uRmmm.. bIaseLah..tUgas se0ranG peLajAr..kemaNa Lagi.. meNujU keLas la puLak..hehe.. s0, ak aKan pGi ngA kak ak yg kE3 Sbb 5 aibLn dya dh kJe bAlik.. kNe knE aWal lA..maYb 4 aI bLn tu...dya dUk penAng..s0, dekaTlah nga UtarA tempAt ak Tu 6t..dyA jgk yg Akan dAfTar ak..=,=.. bArang2??? huhU..bRg2 aK..mCm nE aK bAlik dR maChanG dUlu..maCam tu jGk la keAdaany seKrg..HAHA.. biLe nk keMas bT0l2 ni???/ ad0iii penIm3.. umAh skrg ni p0m dAh dpeNuh my FamilY...oWg keMas naK raye..ak??? xpSL2 sowG keMas nAk g paS raye..=,= ... SabR jeLah.. 0wg raye..konpem kiTa pom rayE.. huhU !.. iTu WAJIB ! HAHA !.. so BilE nk kEms?? ermmmm.. biLa seSuaI la..xPun bLa terPakSa.. kUa3~~

YeAhhh !

sEkaRang kUrang dr 24 jAm tUk kTa saMbUt raye..s0k mALam Last kita keMasjId sempEna teRawih ni..s0k TasBih raYe Lak..maSe tu..berBunga hati..m0od raYe La kaTakan..haHaHa... aP2 JeLah.. s0, harAp2 suMe perJaLan uRusan kIta tuk sambUt 6t..suMeny 0Kkk ! aMinn...BaLik Kg ke..bAliK dr kg ke.. bT pe2 ke..sUme la.. eVeryThinG !! 

YeaHhh !

s0, dkeseMpatAn nie.. sY (sy Lak td Ak..huhuhu.. ^^) inGin mem0hon mAaf seGaLa keClPan yg perNah dLakukaN..harAp dmAAfkan sumEny...MaaF zAhir & bAtin.. ^_^.. tp XluPakN jGk aHli kUarGa yg DaH pgi menIngGaLkan kita..pasti d PerAyaAn ini..keHilAngAn meReka lebIh teraSa... sem0ga sUme MembEr2 ku TabAh mHaRung dUgaaN nie..yg tElAh pgi iBu/BapA/kedUa2ny.. sEdeKahkAn aL-fatiHAh seLalu..insYaaLLah..begitU jG dgn Ku.. sAnGt rinDukan ArWah...sem0ga mereKa teNang dsAna & dteMpatKan dkAlaNgan oRg yg berIman dCC Mu..aMINN...


SELAMAT HARI RAYE ADILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN ^^




seLamat ari rAye ADil fitri




nAh,,amik Lah yg xseBerapA nie...HEHEHE ^^





+ SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE 54

TahNiah MaLaySia...ALHAMDULILAH.. DAlam keAdaAn yg MASih Lagi DAmaI & teNang..jASa2 peJuang dAhuLu jGn dLupe.. ^^










Thursday, August 25, 2011

-AdmiN???- ^^

Aip !.. huhu..

Alhamdulilah..

Keadaan sume dalam tahap stabil..haha..

Admin???.. hulalalala..
tetiba jadi admin dalam salah satu page kat laman famos tu..
haha..sekadar suke2 jew.. bosan ke sedih ke nak berkongsi ke leh lah masuk page tu.. merapu banyak2 kat ctu 6t... 

Sape create????.. ntah la sape.. secret admirer !..
wakakakaka.... haha.. pk la sape2 pun.. ^^ hehe..

Dapat part time job lak..xpe2 sambil2 tu leh lah kongsi something yg berguna ke..share masalah ke.. ap2 lah yg sedikit sebyak dapt tolong..^_6 ..

Yeppp ! ..

0K larh time t0 sleep.. 

sekian eDisi rinGkas dari :

>>> nuresaata.blogspot.com<<<

-SMILE-



Tuesday, August 23, 2011

KAU



Ku Diam Tanpa Kata
Aku  Letih Dengan Kamu
Aku Ingin Bicara
Tapi Sumenya Kau Kata Salahku

Sungguh Aku Tak Mengerti
Apa Yang Telah Terjadi Dan
Ku Tak Ingin Kau Pergi Jauh Dari Hidupku

Kau Takkan Pernah Sedari
Apa Yang Ada Di Hati Ini
Aku Ingin  Kau Mengerti

Ini Semua Boleh Diatasi
Rasakan Semua Yang Pernah Kita Lakukan

Kau Takkan Pernah Sedari
Kau Selalu Di Hati

Kau Takkan Pernah Mengerti
Betapaku Menyayangimu
Kau Yang Selalu Aku Inginkan

Kau Yang Kuinginkan…
Kau Yang Kuperlukan…
Kau Yang Kuharapkan..





Monday, August 22, 2011

-DIAM lah KAMU ! -

Diam lah kamu andai ingin berkata2 yg myakitkan hati..
Diam lah kamu andai ingin berterusan maki2..
Diam lah kamu andai ingin berperang di hati..
Diam lah kamu andai ingin menang sendiri..

Diam lah kamu andai xpandai jaga hati..
Diam lah kamu andai xpandai mengambil hati..
Diam lah kamu andai xpandai jaga rajuk di hati..
Diam lah kamu andai xpandai berusaha sekuat hati..

Diam lah kamu jika ingin berasa puas namun hati lain dsakiti..
Diam lah kamu jika ingin bermujuk hati namun tetap keras hati..
Diam lah kamu jika berusaha berhati namun dlempari kata2 mati..
Diam lah kamu jika sedar diri namun xberhati..

Diam lah kamu sebab bukan kamu sowg yang berhati..
Diam lah kamu sebab bukan kamu sowg yang sakit hati..
Diam lah kamu sebab bukan kamu sowg yang xingin berbicara bisa..
Diam lah kamu sebab bukan kamu sowg yang terluka !



 -JIKA INGIN BERSUARA MAKA PILIHLAH KATA2 YG BT0L2 INGIN PENDAMAIAN, KERANA MULUT HANCUR SEMUANYA-


P/S: T0long berusaha menjaga perasaan owg lain andai xingin owg lain menyakitkan perasaan kamu !



"mUSt G0od IN C0okinG"

= bg pompuan yg single tuh .
= kalau nk pikat hati si lelaki . hahah ♥
= kne laa pandai memasak , coz lelaki suka pompuan yg pndai memasak :D >>> C0PY & PASTE ..

abis lau laki?????... kne bg tip jgk nie..
- bg laki yg single tuh .
- kalau nk pikat hati si pompuan . hahah ♥
- kne laa pandai jadi imam , coz pompuan suka laki yg pndai imamkan orang :D

HAHA ! :P







HAHA.. s0, plezz av0id urself from the statement "MUST GO0D IN COOkING" !!! 


LELAKI INGINKAN SEORANG POMPUAN YANG SESEMPURNA MUNGKIN !!
SO, POMPUAN PUN INGINKAN SEORANG LELAKI YANG SESEMPURNA MUNGKIN !!!




Sunday, August 21, 2011

Sebuah Pengakuan

MUHASABAH la selalu.. insyALLAH..
bukan sahaja d bulan pose..

Hoo. Tuhan, aku bukanlah ahli syurga
Juga tak mampu menahan siksa neraka
Kabulkan tobat ampuni dosa - dosaku
Hanyalah engkau pengampunan dosa hamba-Mu

Dosa - dosaku tak terhitung bagai debu
Ya.. Illahi, terimalah amal tobatku

Sisa umurku berkurang setiap hari
Dosa - dosaku makin bertambah Ya.. Illahi

Hamba yang berdosa datang bersimpuh menyembah-Mu
Mengaku menyeru memohon ampunan-Mu
Mengaku menyeru memohon ampunan-Mu


:'(

Mula2 sekadar gurau senda..
Sy pom bt cam xpercaya..
Malam nie awak bt sy luka..
Sampai kemudian sy xkan lupe..

Bila permintaan & persoalan nie selalu awak acu kat sy..
Hati sy serta merta jd huru hara..
Kenapa mesti perkara nie hal nie awak aju kat sy??
Antara sayang & janji  ape yang awak rase???

Bila sy xendahkan awak cakap sy xsayang..
So, sayang ke awak kat sy??? bila itu awak paksa sy turutkan..
Memang sakit & memang sayang..
tapi sy perlu hormat & sayang diri sy sendiri lagi lebih dari permintaan awak..

Awak merajuk..sy pun merajuk..
Bia lah dah tu maksud awak...
Awak buat der..sy pun buat der..
Sampai satu mase masing2 xda..


>>> PLEZZ jauhkan permintaan sebegitu dari sy..  :'(  <<<




Saturday, August 20, 2011

~KaLaU~

" sharing = caring "



KALAU tak suka ditipu , MAKA jangan suka menipu
KALAU tak suka dibohongi , MAKA jangan suka berbohong
KALAU tak suka dikhianati , MAKA jangan suka mengkhianati
KALAU tak suka dimungkiri , MAKA jangan suka memungkiri
KALAU tak suka disindir , MAKA jangan suka menyindir
KALAU tak suka diperli , MAKA jangan suka memerli



✿~ Siapakah wanita cantik itu ?✿

✔ Dia melukis kekuatan melalui masalah .✿
✔ Dia tersenyum saat tertekan .✿
✔ Dia tertawa saat hati sedang menangis .✿
✔ Dia tabah saat dihina .✿
✔ Dia mempersona kerana memaafkan .✿
✔ Dia mengasihi tanpa balasan .✿
✔ Dan Dia bertambah kuat dalam doa dan pengharapan Ilahi .✿

~> KALAULAH aku wanita cantik itu :)✿

pasti semuany indah~~






Friday, August 19, 2011

UpgrAde :)

" sharing = caring "



iyeahh !.. maaf lah korang sume yep.... sy terpaksa mbt sedikit perubahan d blog sy ni... hehe.. xda yg serius pom... cume dulu sy gne alamat blog yg lain... so bila sy tukar alamat tu kpd yg sekarg.. p0st2 yg dulu ats alamat yg lame tersangkut la... latest post pum tersangkut... s0, sy dh c0py yg post2 lame tu... kpd satu page new p0st ni.. yg mgunakn alamat lame tu... p0st2 lame tu.. srta merta akn d delete... pastu clear lah perjalanan2 blog sy pas nie... hihiihii... pendek kata page ni tuk p0st2 sy yg lame yg mgnekn ats alamat lame shje... dbwa ke hdpn... yelah..sayg pulak nk delete camtu.. taip bukan main pnjg... s0, kat bwh ni.. ad lah beberp tajUk post yg lame tu... ^_6


...:::M!nggU GIL3R:::... 3/5/11

aSsignment3!!!..

huhh.. penatnye... migu ni paling penat ak ase nga asignment yang berlambak.. ditemani pulak nga test2 n quiz2 yang bakal tiba.. tiap ari pulak tu... siang pun ad.. malam pun ad... assignment bel ok lagi setakat ni just kene cek balik.. yang xkehabisan ni assignment calculus.. kutip lam tuto je tapi punye lah banyak.. sume sub topik dalam chapter tu lah.. pasni pun quiz chapter 3 jgk... sambil2 tu mmg lah study tuk test terus tapi xlh scan masuk ke memory sgt coz duk set mesti siap b4 isnin ni.. kihkihkih.. nak print out cover sekali... yang bel pun kene taip... xmain dah conteng2 kat kertas... draft je terus lam mics.word tu... lau x.. makin lame lah nk bulh ke siap.. tu pun baru 80% siap... sok nk kne g dah.. nasib baik ahd macm cuti.. xda kelas straight.. so ad mse skit lagi nk bt benda2 ni sume... assignment ctu, test eco, n test 2 cal nasib baik dah bt mgu lepas.. adoi... lau xdan siap ni.. ketensionan lah jawbny.. mgu ni balik umah pun tdw lewat.. kul 4-5 pagi baru tdw kene search tu lah ini lah.. macam2 ad.. pas subuh tidow balik... tgahari pulak lah jwbny bangun.. lau ari kelas ni mampos la.. skip kelas... mgu lepas pn dah berlaku kowt tapi xlah smpai skip kelas.... kul 7 0 7 lebih baru bangun.. bila bangun tu pecut lah jwbny g mandi n g kelas.... tapi wat slumber je.. huhuhu.. selame ni pun.. diorang pun lambat je sampai... ad sekali tu..punye lh pecut.. last2.. tengok xda owg langsung kot dalam kelas tu.. ishh.. nak mare ase.. ingatkan kitaorang yg paling lambat.. upeny ad lagi..... kecuali 2 owg mamat 2 yang datang awal.. dah lah time tu test eco... huhh.. lau miss xmasuk ag xpe.. lau dah masuk pn... senget je lah nampakny.. nak bt cam ne,... just "SORY MISS, I LATE".. huhuhuhu.. xpe miss sporting je.. kuikuikui.. geng2 ak sebilik ni sume cakap.. migu ni mgu giler btol... tdw lambat pun bgn lambat.. tidow AWAL pun bangun lambat... ishh333..next3333 week???camne lah... uish..insyaallah x... ho ho ho... assingment??..arghh.. stop here.. time to continued it... piss!!!



..:::DE END OF F3SKO’11:::.. 2/28/11

21-26/2

Alhamdulilah…abis sudah seminggu….F3sk0’11.. 21/2-26/2…. sekarg baru blh updated, first day as a pertugas aduan tindakan tu ok ag… tapi punyelh mengantok time f.mortem tu… geng2 ni sume dh tersenguk2… ZZZZZzzzzz…abis program kul 11p.m… nak kne tgu bdak2 ni sume balik dulu baru blh bt f.mortem.. malam tu… tuhan je lah tahu betapa mgantok nye… huhu..letih sgt kot…. malam perasmian kan… kne kawal lah sume sebaikny… kul 2 pg bru boleh balik lepas f.morterm.. tu memg biase lh lau bt program…. mase tu lah sume discuss masalah masing2: biro perasmian & penutup, biro aktiviti & program, biro displin & keselamatan, biro aduan & tindakan, biro keusahawanan, biro persegaran, biro teknikal, biro logistik, biro cenderahati, biro multimedia,biro protokol n biro tugas2 khas.tiap malam memg kompen kul 2 lh bru balik…. pagi sok tu g kelas lau xtersenguk o tertd0w lam kelas xsah…. mesti ad punye… jangan kant0i nga lect sudah… tapi ad je ai tu….ntah kantoi ke x… mase tsedar dari tersenguk tu… tepat je nga mata lect…hak3…shhhpppp ….cover balik lh lepas tu..huhu…. yang tu xpe lagi yang criticalny miss nk buat jgak test dalam mgu fesko ni… punye lh pujuk… nak buat homework pun xdan.. pe tah lgi study tuk test….. penat2!... budak ni sume cam stress je… hampir sekelas yang terlibat dalam fesko ni..ad yang Jadi pengerai..ad yang jadi pertugas…. tapi nak bt cam mne dah rezeki test calc ad lam migu tu… hak3…. so, study yg mane dan je lah..ntah masuk o tidak lam kepale ni… hilang abis mo0d.. time test tu..agak blur mase tgok soalan… tenang skit pastu baru ad idea.. insy xsalah formula o step…result???.. JUST w n c…

Hari2 yg berikutny tu boleh tahan lah… keje my biro time malam just bagi questionale je… lam 50 -100 cam tu r tiap malam.. pastu buat stastistics…yang lain jge kaunter urusetia kot2 ad aduan tentg masalah gerai ataupun yang lain…. xlah sush sgt…. biro lain… biro keselamatan & displin kene jaga naik turun budak2 kat bas… biro keusahawanan kene pantau d setiap gerai kot2 ad masalah.. cam pengerai bawak barang haram tuk djual.. biro persegaran kne make sure makanan tuk vip n yang lain ad tetap pada maseny.. program siang hari dan juga malam hari… biro logistic pun kne jga dalam bas yang angkut budak2 dari kolej… biro perasmian n penutup just sibuk n menguruskan time hari pertama n terakhir fesko.. persembahan dll..biro protokol kne urus bahagian vip, vvip, vvvvvvvip n sume lah… biro tugas2 khas kene siapkan kupon untuk sume program.. kene print out n cop.. biro aktiviti & program kene pantau setiap program tamat tepat ikot jadualny supaya program lain tidak bertindih mase.. biro cenderahati ofcoz lah kne siapkan hadiah, biro multimedia pn xlari dari kene amik gambar semasa program berlangsung n lastly, biro teknikal pulak kene make sure sume alatan cukup, n xrosak di atas stage n juga dbawah.

Program tuk fesk0 kali ni banyak gak.. program siang n malam anjuran uitm, persatuan n kolej.... antarany: IQRA’, FESKES, SIMFONI KASIH, GIRL’S DAY CARE, EDISI KHAS KO, TERUNA IDAMAN, UITM GAME CHALLENGES, TADARUS, NASYID, MULTIMEDIA CREATION CONTEST, KEUSAHAWANAN, DECO TEPAK SIREH, PERARAKAN MAULIDUR RASUL, DIBIUS CINTA (SEMPENA M.RASUL), ENDURANCE CHALLENGE, MASTER BALL, CULTURE OF MALAYSIAN CTZEN, SUKAN SUNNAH (MEMANAH N BERKUDA), MARVELLOUS CHEF, MIND CONTEST, TAYANGAN KESENIAN, PENCAK PENDEKAR MELAYU, MOTOR SHOW, HOW TO RECOGNISE CYBER CRIME, REKA MONTAJ N DE LAST ONE.. UITM GAME CHALLENGES J

Cume yang xbestny.. fesko kali ni xda bunga api.. oleh kerana kelambatan pengeluaran surat yang memerlukan kelulusan dari uitm, polis daerah, n bahg polis tertgi.. walaupn mendapat kelulusan dari uitm tetapi tidak diluluskan oleh bahg tertgi polis… dia sepatutny 3 migu o sebulan lebih awal tuk meminta kebenaran bunga api… so, xda lah bunga api kali ni… LLL.. tapi bunga api telah ditukarkan ke belon udara panas.. hahaha …..sape nk mengembara o bertukar alam boleh lh naik bak kate hanis.. huhu..

Malam penutup tu memang best nga persembahan2.. ramai giler pengunjung2.. termasuk lah permain bola sepak, khairul fahmi n makweny berdating kat fesko ni.. J… teruja abis budak2 ni… mase tu khairul fahmi duk tgah nak makan char kuey teow d gerai felo kolej… duk salam2 n amik gambar…biaselh tu…

Last p.mortem tu.. sume biro masing2 mluahkan segala permasalahan n berterima kasih coz lepas ni masing2 akan sibuk nga keje masing2… kelas…pendek kata..ucapan terakhir lah.. panjang? panjang xkata ap2.. just dengar je…huhu…. pe2 pn… walaupn sibuk sepanjang fesko ni.. sampai xdan nk study.. sumeny dapat tambah pengalaman masing2… dapat kenal nga ramai members ag… thumb up!! De best!

-Edisi fesko J smile always-



:::..3disi m33t1ng f3sk0..::: 2/19/11.


Lame sudah xupdated blog ni… sibuk je memajam..kelas pagi petang.. ko lagi assignment lagi, test n quiz xyah cakap lah mmg setia menugu punye bila abis belajar..penat3… nampak katil hati melonjak2 je tapi ape kan daya..huhuhu… mgu depan pulak sibuk nga fesko.. festival kolej 21/2-26/2....sem ni kene join la pulak sebagai petugas.. petugas traffic.. ehh ..bukan3.. petugas aduan & tindakan…huhh mantap gitu…korang adu kitaorang bertindak ”sebarang aduan sila isi borang in dulu”.. tu perkataan pertama yang mesti kene ajukan apabila ada pengerai2 0 others datang mengadu.. jangan mengadu putus cinta o cinta dtolak sudah lah… itu korang punye hal..hak3!!!

Fesko3..Kene bertugas tuk selama seminggu under biro aduan & tindakan yang diketui o zik n lan sbgai timbalan..first datang meeting tu of coz lah berdebar2 je.. ntah kat biro mane lh diorang campak kitaorang... (setia mnugu).. sabar2.. tgu punye tgu…”syazw……. biro displin & keselamatan”my roomates… wauuu..terbeliak mate dia..first2 ag kne under biro tu.. then… tik tok tik tok…”nur e’…….biro aduan & tindakan”… ha????..ayai..apesal lah dapat biro yang mantap sgt ni….. abis lh.. mamposs ak… x3 pengsan je kot..hui…… my roomates sowg lgi kne under biro persenggaran.. dapat plk sekali nga our classmates sowg lagi tu kolej tho punye….. never mind, its okei..

Btenang2…”jpk2 n seki2 sekalian sila masuk ke dalam biro masing2 sekrg”!... sungguh malas kaki ini tuk melangkah ke bahagian biro tu… arrr…. dislike!....tarik nafas n btenang..hak3. .xpelah…cabutan bertuah…. hurmm…. zik sebagai ketua menerangkan sume skop tugas2 kitaorang yang kene buat semasa blangsungny fesko 6t..tapi b4 tu of coz lah bkenal2an dulu… bak kata org xkenal maka xcinta… . sume ahli biro kitaorang ada hampir 13 orang yang datang meeting ai tu tapi xtahu lah sumeny berapa orang coz dgar kata ad yang xdatang…dalam meeting biro tu zik ada cakap kita sebgai biro aduan & tindakan akan banyak bermain emosi sbb kita yang akan menguruskan segala aduan yang dterima dan kene bertindak sebaik mungkin. Dia ada kongsi cerita dia semasa jadi biro aduan dan tindakan ni jugaktuk fesko 2 sem lepas…. dia kata dia dan member kamcing dia berubah daripada kamcing jadi xkamcing sebaik sahaja tamat fesko. So dia nasihatkan yang kitaorang ni jgn mengambil hati sekirany ada ape2 yang berlaku. Contohnye ada yang melepaskan kemarahanye pada kita pasal masalah diaorang. ..Mmm agak susah… but I must try!.. cakap punye cakap…” anda ada 3minit sahaje lagi untuk menamatkan perbincangan antara ahli anda sebelum kita memulakan perbentangan ”….. tetiba suara garau dari arah barat kedengaran..hehe.. ;)…

Abis sudah talking2 nga biro masing2.. n then mase tuk perbentangan pulak… dimulakan dgn biro aktiviti & program dulu…selang hampir 45 minit pas tu .. sampai lah ke biro yang terakhir iaitu biro cenderahati.. sesi cakap2 punye cakap, bayar x dah tamat!... Yesss!!!….. huhh penat mnugu abis ni.. perut kitaorang dah bernyanyi2 dah ni.. bape kali REWIND,wind,wind dah..… keluar je dari bilik hrd tu…tgu pe lagi jalan kaki balik kolej lah….penat3.. ada org nk derma air x? penat ni..huk3……. 0psss..jalan kaki???... seribu ptanyaan.. mane da jalan kaki kitaorang naik van la.. van yang jalan kaki… eh x…pecut 500 meter… hak3… 10 minit kemudian sampai!... eat time!!!..(“,)~~

>>blog yang bertarikh ari ni tamat d cni sahaje… sebarang peryabungan akan di updated lagi<<… huhu… kompen!!!… edisi fesko berlangsung! hope everything will be okey… à bertembung pulak nga kelas ganti sir selasa malam tu 6t.. n test2 sedang mnugu.


..::KPO/BTN ::..2/3/11

lega aseny dah abis 4malam 3 hari kursus d kem desa mahmood,p.mas... kursus pengurusan organisasi setiap kolej/persatuan/kelab kne anta 2 org wakil sume yg datang ai tu 91 org..kampus machg n k.b...kursus ni under Biro Tatanegara(BTN) d bwh jab.pedana.menteri... mula2 smp... cam askar gak kne raggng...tapi dh biase.... ari 1 n 2 day tu byak bt LDK.... tubhkan name n logo kump.... dalam LDK tu dapat en.Rashdan sbg fasi...best je.... dapat belajar mencari persamaan menggnakan tahun lahir,umur,tahun bersej bg kta n beza nga thun skrg... pastu belajar ttg bangsa melayu...perlembagaan..n last malm 2 day tu debat... kami dapat tajul uitm khas tuk bumiputera shj sbg pembgkang..mmg kecoh r.... nasb baik ad wakil debat dlm kump kami tu... sume jurulatih kat bekas2 askar... mereka dgelar sbg pok.. pok nik,pok musa,pok hamzah,pok shopi dan ramai lg.

3 n 4 day tu... ke kem Danau... main rakit, river cross n berperang... rakit kitaorg last skali so smp pn lambt lh.... dak ni sume hepi... dayung punye dayung..janji semangat.. kul12 tgh mlm tu..kump ak sebgai lanun yg tlh mramps bendera msia.. so kitaorg kne mpertahankan bendera tu blik dri dramps pihak musuh n kne jga ketua kami jgk.. ketua pengganas... mase dh dapat tempat masing2... kitaorg pn standby lah kot2 musuh datang.... nk jadikan citer... pihak musuh dah tetapkn nk serang lam kul 5 pagi... huhh... nk ke 5 pg tu... punyelh kami berjaga2... ak pulak kne berjaga bahagian pertahanan kat depan... kaw lapang gak cume rumput2 yg lebat la gak... yang lain ad jaga d sebalik pokok, bahg bendera, bhg belakang.... ak n dak2 ni yg jga d bhg depan... kne meniarap lah... nk elak dketahui musuh... huhhh... pjagaan ku dtemani o ujan yg kejap ujan kejap behenti... punyelh sejuk... menugu punye menugu smp lh kul 4.30 pg tu.. xda langsung musuh yang datang serang... ak ni smp xtdw... n xlh tdw kot2 lah tetiba serang sebb ruang musuh yg boleh dlalui agak byk... lepas tu ketua komander kitaorg panggil balik tuk mbincgkan ttg serangan ni.... lam kul 5 pg tu lah...musuh datang menyerang... awalny hampir xperasan sebb musuh pn datang dgn keadaan merangkak.. mase tu lah bom api dletupkan... n serangan dimulakan.... bom diorg cecair kuning... bom kitaorg cecair hijau... so sape yg kne dkira mati... kitaorg pn tawan musuh2 yg datang menyerang... bom mcm bkn bom.. huk3

yang lawaknye... ad yang laung merdeka dalam group kitaorang... padahal lau nk laung merdeka, org tu kne kua dri kaw kitaorang...tapi mmg best lh...pengalaman yg cukup menarik n bermakna.... bperang cam komunis dulu..... dapat member baru...

(thumb up)!! ~~ (",)~~


..::camping kesatria::.. 1/23/11

 ~~SALAM 1 AGRO~~


13/1-15/1...

my camping 4 e last ko... dis sem d awlkan.... tapi x bgtau awal2..geram btol... nasib baik xnk blik..... sem ni yg terakhir punye kne raging kat medan tu...o yeah.... kamis 13 tu kne daftar dlu....kne stay kat stu samp mlm..yg d nmakan camping tu dh mula.... punyelh xda kje..ajak kitaorg main je...bg blik n rehat kan ok... ape lh...saje je... petang tu mcam2 permainan... ad markah tuk camping plak tu.... main jelh... main boom3 lah...pisang goreng lah..ish3.. .malam tu plak..bt explorace.... kne jawb bg btol dlu bru dpt klu ke cek point seterusny... .kom2 ni saje je cari soalan yg xlogik saje nk suh kne panalti.... panalti plak..kne nyanyi 1,2,3.. melodi sdri lh.... catwalk lah...amik tiang bendera lah..... mmm..penat giler..dah lh blik kne naik bukit yg tgi mgung tu..adoi xlarat2...

ari jumaat.. 14/1 pgi2 lg kne trun kat medan.. 5 pg lebih..solat subuh berjemaah... yang ni xpe...tp letih lah..og2 lg kne bgn dh lh blik tgh mlm... pg tu warmimg up dlu...then makn2...... .pastu tts time plak...yang ni pom ok lg...best... asas 6 n sparing... .cara mepertahan dri jgk ni..tendangan atas n bwah gne tangan n kaki...bukan silat2 je... tts samp thgari.. owg laki g jumaat..n kitaorg blik bilik rehat n solat gak... kul 2.30 trun blik... argghh..kawad2..huhh... so hot..... kom sendri yg conduct..adoi cepat lh abis... kawad punye kawad..ko n ad ok pn ad..clap dgr hukuman lah... macam2 lh... .kul 5 lebih cam tu r kot.. abis kawad..... mkn2.. solat asar plak.... riadah main game lg.. sape yg pling panjg... gabgkn brg2 ad d sekitar badan shja. .termasuk dri sendri...malam plak lepas isyak..dgr taklimat o tn.khairul... .peg kesat.... taklimat ttg pengucapan awam.... wahh...ngantokny!!.. sekadar dgr.. mmg borin...... ngantok giler2..cover2... huhh... sambil2 tu nari chicken dance n main telur ayam-anak ayam-dinasour-raja... segar sekejap mata...xthan lame pom...bla nk abis ni.....bla abis sdh.. ajak mkn plak.. xmkn xlh ke..ngantok dh ni...letih.. nk naik bukit ag..mmm... mkn pn kne cepat2...3minit dari skrg mest licin!...ingat perut ni sebesar tong ke... .mesti licin..sos2 pn.... bob mkn cepat bob .....sian dia....huhu.. dah2 abih nk...blik2..letih giler....

sabtu plak.... kne ad b4 5.45 pg ni p.i.. xpe2 kitaorg dh trun awal2 ag... kul5.... nk awal sgt..... ai sabtu ni.. g camping kat agro resort setiu plak... lawa giler tempt...kolam kanak2 pn ad.... perfect lh....bas kul 6.30..tup2... kul7 kot bru smp..biaselh main kot2 lh bla jam xda... xdbenarkn pakai time kesat n aksesori lain pn sama.... bila naik bas je..sume pkat tidw..amik peluang.. ngantok kne bgn pg2 buta ag... kom plak. ...xlain xbkn amik gambar dak2 ni lah...tidw jgn xtdw.... ak plak kne amik gmb time wak journal camping kne antar.. .lau x..xbtny.... adoi malu kot... cover2.. hahhahaha...... sejam je kot pjalann..xsedar duk menulis..ingt nk kutip mse blik tu upeny mgu dpn time ksat..lau tahu xbt lg... tidw jgk.. mmmm..samp sdh d agro... firstly... breakfast lh..... mkn2... pastu g jungle trekg..xpanjg mane pon..tp byk terk... jump gua bongkok, gua kura2, gua langsir, gua susun n byk lh kot.... pas jungle... g main flying fox.. .xtkot sgt sbb dah main mse plkn.. tp naik tgga dia yg takot..condong je..sempit lak tu...... terbang2,,i believe i can fly.. hak3.... pastu main air2 plk.. water confident.. yg ni mmg best... trun naik air saje.....kne mjatuhkan bdn o terjun secara mbelakangi air..mula2 tu takot gak.. xpernah bt...tp bila dh cuba mmg best.... terjun je.. .kaw rendah, sederhana n tgi...yg tgi yu plg mcabar...... tp sedap... water confident ni sbenarny tuk jge dri time kayak kot2 lh tbalik...tp sume ok je..... yg btembung tu biaselh.. xda lesen.. kua3~~....... kayak akt last sx...

mm...mmg best lah camping kat cn..kitaorg batch 1 campg kat lua..lau x.. kat kem wawasan je... dah lh tgi kne naik bkit... jauh lak tu bjaln...... 1 n 2 day mmg letih tp mai cn..xrase dh..bgs2.... dalam kenangan!!(",)~~

mesti sedih bla last sem 6t......... it oke.... blik smp kul 8 lebih..mlm.. diorg anta smp kat pntu pagar kolej je... xpe lh drp kne bjaln naik bkit tu.... hehe.... dah2 abis sdahh... pisss


..::Beday chuba ke14 tahun ::..12/31/10

[Image] hepi beday chuba!

31/12.... tarikh yang terakhir dalam setiap tahun..huhu..

tarikh bertuah dan tarikh countdown bagi tahun baru tuk tahun seterusnye.


31/12 ....my younger sister beday.....ba... hepi beday yea...tahun depan pmr... buat betol2... jangan sampai terleka...gudluck 4 ur PMR...chaiyook2...hihi..

kek beday? ad je.. tp mama xcelebrate ag.... huhu..sabar ye.. teringat taun2 lepas... ak n my sis yg lain jarang bli kek tuk celebrate.. sekadar wish je.. it okey... jimat! hahhahah.... tahun ke bape ntah...pada ari beday chuba jgak lh... abah n mama bli kek beday, pastu celebrated beday chuba n kakak2 nye sekali.. haahahha.. dalam 5 orang aseny atas satu kek tu..huhu.. bijak2...peace!... yang 3 orang teratas tu xtermasuk.. out2...hihi..owg yg dh kawin kan.. riuh je umah.... celebrated beday 5 owg...sorg bulan bulan 2...chumat.. my litter brother n de last one in my family... sorang bulan 7 my fourth sis... then bulan 11 me n my fifth sis n..chuba bulan 12.. (",)~~

2.00 p.m

Lunch time.. huhu... yummy2.... makan tengah hari ni special skit... sempena beday chuba n disertai juga oleh family sepupu(makcik) yang datang tidw kat cn last night... hihi... tengahari ni jgak lh my sis went back home naik flight.... owg laki xde..huhu... semayg jumaat... tapi makn tgu diorang dlu..haahha.. wali2...kui3.. wahhhh.. sedapny..nasi minyak k.pah!!!.... huhuhu....kek?.. .yeah3!... dikeluarkan serta merta dari peti sejuk... yum3....tup..tup...tup.... .taadaaa!!!

[Image]

wau..!!!! nampak cam sedap je....hihi... cip coklat d atas...selain beday chuba jgk... bulan ini ad 2 owg lgi yg join... afif n adani...anak buah ku.... masing2 lahir bulan ni..... di kek ni juga tertera name afif, n adani selain name chuba.... ok lh tu....kongsi.. hahaahah...

tengok punye tengok.. .my name n also my sis ad jgk d kek tu.... huhu.. suke3..... peristiwa berulang lagi..kongsi atas satu kek...kua3~~... penuh je d tepi kek tu..name dak2 ni...... thank mom..... oopppsss... my dad too. .hihi.... ad owg tu jeles seketika nameny xda... ahahhha...u dah besar dah kawin dah pom.. huk3.... ad name anak2 je...ok la tu... piss!!! tapi diorang xsempat nak makan.... flight kul 3 lebih tapi 2.20 p.m dah kne masuk... xpe2... mami kasi tapau.... hehe....

[Image] name dak2 ni dtepi kek... termasuk me..huhu

[Image] hapy besday

Sambut beday sambil makan nasi minyak... sambut biase2 je... kek yg memainkan peranan utama... hakhakhak..

Alhamdulilah..bersyukur atas nikmat yg diberikan oleh Nya....(*_*)~~

Selamat tahun baru 2011!! juge di ucapkan... semoga segaleny jauh lebih baik dari tahun sebelum2ny... insyaAllah..aminn...(",)~~


~~SEKIAN ~~

Thursday, August 18, 2011

TAngAn gAtaL sApe????

" sharing = caring "





Aip korang !.. sape2 yg xtd0 ag tu...meh bace statUs sy yg terbaru nih.. iyeepp.. heeehuuu !

sedangkan 0wg lain dah kr00oooch2x ...sy dUk mghaDap bl0g neyh !..s0, nak k0ngsi cter skit..

faceb0ok korang pernah dcuri maSuk x???.. haha..cam umah lak...maksUdny ad 0wg bUkak tanpa kebenaran X??..main cer0boh je....haiSShh nGadA2 bt0l sape yg bt keje tuh !...
faceb0ok maSing2 kan aD..s0 cari bUkak main yg sendIri la.. !

Sekarang pom kan tGh panas gak Sal iSu faceb0ok kne hack tu???... mmm.. lau kne hack ...FB ktE jdi camne ek???.. tanda2 dya...yelah...aitU ad gak FB tetiba jadi "UNAVAILABLE PROFILE" ... xleh bukak lgsg.. refresh pom same...dya kua kotak link yg wArna merah tu je.. kowt2 la..tu tanda haCk... geram jgAk tetiba bertukar...owg duk seDap2 0n9... unavailAble plak.. iSSShh...

Berbalik Sal td...yg kne ceR0boh tu... mmm.. tD bru muskill..yelah aku 0n fb Ak.. td (tukar2..td sy ni AKu lak yep..hihi..bru sy0k nk cter.. ) pastu biakan camtu je..aK kua bilik g mAkan kat lua tu... pastu bilE ak jenGuk balik FB ak ni... ak Tg0k nme si Dia on9...ak terkejut gak.. sbb dya balik umah skrg nie...kat Umah dya mne ad tEnet..malm2 cam ni plak tu...ak ad msj dya awal2 tu..dya xbLas..ingatkAn bt0l2 yg dya 0n9 tu..ak pun tye la balik dya time dya BaLas tu...dya pun pelik + hairan..yelah.. tuan punyE FB tu dya...Dya plak kat dpn tV.. (tg0ok cter best "chicken RUn" HAHA) ...tup3 ad oWg 0n9 fb dya...tye punye tye.. mmg C0NPEM bukan dya...pastU pe Lg..dya p0m suh la tukaR paSSw0rd cepat2 la.. ak pom same..sbb paSSw0rd kita0rg same.. heheeeheh ;)

s0, settle lah sal tukar pAssw0rd tu..hurmm.. yg gerAmny.. SAPE????? yg berani bukak FB si dia tu... dah la N0TIFICATION tu pom terbukak abis... camne ak tau???.. ak taU la...haha ...xda lah.. b4 tu ak ad bkk gak  yg dya punye..tp xdalah smp cer0boh notification tu... tu da LEBIH BEB ! mmg kuRang aJar bt0l lah yg bt kje tu..... lam pikiran ak...ad lah s0wg..suspek la kira... korg xkenal yg pastiNye..huhu.. yg jadi pers0alany...lau bt0l dye... MOTIF PE??? dya bt camtU.. nk kate dya xda pakwe/makwe (mengelirukan anda mgenai jantinany.. hihi.. suspek je dulu)...AD je k0wt !.. abis tu sbb pe???.. dendAm ke?? 0 saje cAri paSal???.....

kepada tuan punye tangan yg gatal tu:
LANTAK K0 LAH NAK BT PE POM !>>  ASE SENANG ATI KE BILE BT CAMTU??? BUKAN DAPAT EMAS POM ! hikkkksss ...

JangAn saMpai aD diantara kAmi berpecAh sUdah La...  !
& jAga haL + FB sendiri la...xcukup FB ke???.. SIGN UP La byAk2...

haha :::::ppppp... bt0l la kan3???.. hehe ... SENGAL bt0L !


SEKADAR HIASAN =)

Monday, August 15, 2011

LayaNSsss

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti






Sunday, August 14, 2011

=)

" sharing = caring "



THANKS Q S MUCH!


ALHAMDULILAH!

sumeny dah clear.. ni yg plg besar yg ak ase..
thank atas usaha air awk tu..
maaflah atas sume anggapan n tingkah laku sy tu..
hampir saje give up ats sume yg berlaku..
ia bet0l2 PELANGI dlm hidup sy saat ini..
benarlh kata2 hikmah ni :


" Kadangkala Allah menghilangkan matahari..kemudian didatangi guruh dan kilat..puas kita mencari dimana hilangny mentari..rupeny Allah memberikan kita PELANGI"

Thursday, August 11, 2011

~ Aku ingin BEBAS~

" sharing = caring "

salam sume...
firstly salam ramadhan to u oll k...
lame dah xupdate dr tulisan hati sendiri...hehe..
bz tu x la sangat..cume...ntah lah...kejadian d tiap2 ari mbtkn ase malas tuk nak update..
jiwa xbape nk tenang la katekan..hehe..
sekarang da okew sket tuk nk luahkan serba sedikit yg terbuku d hati ini..
chewaaahhh ! ..huhuhu

post ak tuk kali ini..
aku ase nak "BEBAS"...
bebas dari segala perasaan negative nie..
bebas dari segala yg xmenenangkan hati inie..
bebas dari kemungkinan yg xpasti nie..
bebas dari segala yg bt ak xtenang nie...
hurmm..pendek kata ak nak bebas dari satu "IKATAN"
yang belum tentu pasti tuk hayat ak hingga ke syurga..

ye..lau nak dpk kan mmg ad tiap waktu >>>
yang ase bahagia..
yang ase gembira..
yang ase dsayangi..
yang ase dmiliki..
& sebagainy...

tapi xlupa jugak..something yang membuat kita >>>
rase kecewa..
rase terkilan..
rase marah..
rase something tu xpatot dlakukan..
rase fedup..
rase ase nk menangis..
rase tertipu..
rase xsuke..
& rase nk BEBAS !

iye...aku ase nak bebas !..
mmg kemungkinan 6t..
kita akan ase menyesal nga tindakan ni..
tp seriusly ini lebih baik dr segala perasaan yg membt kita ase xtenang...
jika tekaan kita salah..anggap je lah tiada jodoh..
namun jika dhati nye..ap yg dkatakan itu betol..
kita sudah berada d jalan yg betol..

namun..ianya hanyalah impian sahaja..
pasti yg kat lua tu pun..
pernah berjanji macam2 diantara mereka...
iany normal..walaupun begitu...
perbuatan itu lah yg akan memerangkap kita sendiri..
SEBUAH JANJI !

lau segalany yg dktakan dan dlalui adalah jujur..
iany cukup mbhagia..
tetapi jika sebalikny....
iany adalah satu kesilapan..

tiap pengalaman mmg akan mematangkan kita..
akan membuat kita lebih berhati2..
tetapi itu jika iany sudah berakhir...
macam mana pulak yg d pertengahan ??
patotkah mintak _____-
or something else...
bukan kah janji itu perlu dtepati??..

yang membuatkn kita buntu adalah..
satu ikatan tadi..iaitu
"PERJANJIAN" diantara dua insan !


"AKU INGIN BEBAS"

bukan atas kecilapanny...
bukan atas desakanny..
bukan atas berpunya..

tapi hanyalah ingin kebebasan dalam idup..
ingin betol2 tenang dhati tiap masa dan ketika..
"AKU INGIN BEBAS"


"AKU INGIN KHAWIN D SYURGA"
d ctu..kita akan berjumpa insan yg bet0l2 j0d0h kita yg sudah dtetapkan olehNYA..


hanya-KAU yang tahu ap yang ad dhati ini..
sebuah permintaan...
hanya-KAU yang tahu...
permudahkan lah segalany YA ALLAH..
bantulah aku YA ALLAH..





Tuesday, August 9, 2011

Ayushita - Tuhan Beri Aku Cinta.flv



Walau aku senyum bukan berarti...Aku selalu bahagia dalam hari...Ada yang tak ada di hati ini..Di jiwa ini hampa...Ku bertemu sang adam di simpang hidupku..Mungkin akan ada cerita cinta..Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina..

Tuhan berikanlah aku cinta.....
Aku juga berhak bahagia
BERIKAN RESTU DAN HALAL-MU
~Tuhan beri aku cinta~ ♥







" sharing = caring "