All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Sunday, November 25, 2012

Sunah Nabi berkaitan dengan tandas





Sunah Nabi berkaitan dengan tandas :


1)Sunnah masuk tandas kaki kiri
2)Sunnah baca doa masuk tandas ketika nampak tandas yakni sebelum masuk.(Haram baca doa selepas dah masuk sebab kalimah allah,muhammad dan ayt2 quran diharamkan disebut dlm tandas)
3)Sunnah memakai selipar ketika dlm tandas
4)Sunnah menutup kepala ktika dlm tandas
5)Sunnah memakai kain basahan ktika mandi(makruh mandi bogel)
6)Sunnah rendahkan badan serendahnya untuk buang air dan cuma buka pakaian bawah ketika badan telah direndahkan(jgn buka masa tgh berdiri)
7)Sunnah buang air dlm keadaan mencangkung
8)Sunnah berdehem 3x selepas buang air kecil
9)Makruh lihat najis
10)Sunnah gunakan dulu benda kesat utk buang najis(seperti tisu) sebelum bahagian kemaluan dibasuh dgn air.
11)Makruh bercakap2 dlm tandas
12)Sunnah menjawab salam dgn berdehem(kalau ada org bagi salam dari luar tandas)
13)Makruh duduk lama2 dlm tandas tanpa hajat.
14)Apa2 idea yg dpt ketika dlm tandas,jangan disyorkan ke dlm mana2 mesyuarat agama kerana dikhuatiri ia idea dari syaitan.
15)Makruh kencing berdiri dan haram jika terpercik ke pakaian atau badan dan akn dpt seksaan kubur
16)Haram kencing dlm air yg tenang
17)Jangan bawa tulisan allah,muhammad atau ayat2 quran.
18)Jika memakai cincin yg tertulis kalimah,maka pusingkan ia ke arah perut tapak tgn dan genggamkan ia.
19)Jika ada ayat2 quran yg dijadikan tangkal lalu dijahit didalam gulungan2 pakaian,maka dibenarkan masuk ke tandas tanpa perlu bukak jahitan itu.
20)Keluar tandas dgn kaki kanan dan baca doa keluar dari tandas.

Tuesday, November 20, 2012

Sanah helwah

Alhamdulilah dah lebih 2 hari mencapai umur ke 21 tahun.. :)



the best Gift from my lovely parentz for this year.. macam-macam ada !
.. tQsm mom !
:D




with LOVE,


Nota cinta for U ! ~


P/s : All ur wishes make me strong.. tQsm too frenz ! 
{ 4 muharam 1434 / 18 nov 12 }



Sunday, November 18, 2012

darkness and hurt.




Damai dan kedamaian indah untuk dirasai
Setiap ketenangan menyunting semangat
Sayu, sayu hati dimalam hari
Disempadan bermakna atau tidak

Dunia luas tapi ternyata kecil
Hati kecil memikul seluas-luas perasaan
Sekadar memejamkan mata
Dan akhirnye mengeluh pasrah

Jangan, jangan pisahkan
Hati yang kuat yang mampu menerima dengan baik
Dalam suka atau duka
Sesungguhnya......

Mungkin salah dipangkuan ku
Mungkin ujian mendapat kebahagiaan
Mungkin kerana perasaan olehNya
Beribu-ribu kali mungkin..

Tak mampu diungkap
Harapan yang tersirat
Hanya mampu melihat
Apa yang sudah tersurat

~ smile even inside is only darkness and hurt.

Thursday, November 15, 2012

Poem





Tangan menulis hati mencorak, 
Asas matematik bermula dengan tambah dan tolak, 
Semester ini semester 4, 
Kalkulus l, ll, lll dah lepas, nasib tiada empat. 

Kalkulator saintifik berjenis-jenis, 
Masuk real analysis flashback matematik logik, 
Sedih-sedih we no need, 
Selalulah senyum setiap minit. 

Masalah is infinity, 
Usaha tak boleh henti-henti, 
Kebarangkalian dalam QMT, 
Ayat stochastic pula dalam ekonometrik. 

Time series time table, 
Pelajar ke kelas selalu together, 
Salin nota dalam buku 80 pages, 
Semoga keputusan gorgeous2. 

Matematik sana matematik sini, 
Kalau nak muntah sila ke sinki, 
Dimana-mana mesti hati-hati, 
Not only thinking positively. 

Kadang-kadang kita perlu selesai masalah dalam “long division”, 
Kadang-kadang juga boleh jadi “factorial”, 
Dapat jawapan seolah dalam “sigma notation”, 
Sebab Allah selalu disisi kita.


p/s: 0OOOoooppppssssssss!!

Sarat !

cerita-cerita dunia
cerita hidup aku
ceritara cinta vs ceritara cita! 
hahaha

ganbatee ! 
Awal muharam 1434H
mengharapkan yang terbaik dari setiap perancangan..
Insya..

penuh dengan cerita dalam sehari2..
tapi bizi siket as a student..

dalam diam sarat dengan segala cerita
xmampu untuk dicerita
apatah lagi berkata-kata
ada paham??
haha ! (apa kena?)

blogger memang kerja mengupdate
mampu tak mampu 
sarat sarat sarat dengan cerita
only Him can hear me at that time :D
and you as a my support
be nice 

pergi berjalan-jalan
berteman kan impian
penuh dengan angan-angan
tu cuma mimpi di siangan

scotland .. love3
dorongan dan semangat dari DR.
mampukah? sangat jauh dari apa yang ada sekarang

ganbatee tuk tahun baru..
semoga lebih baik

Friday, November 2, 2012

Yummy2 !!


something wrong with my blog lately..
 adehh.. usah menghancurkan page yang sudah dibesarkan ni sudah