All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Saturday, March 26, 2011

...:::sUfO:::..

STATUS OF SUFO: DONE!!


Ape benda sufo tu?????
: e meaning of sufo is evaluation of lecturer in every sem -->> doing by all student...
huhu...benda wajib yg perlu dilakukan oleh sume student uitm...mmg wajib lah! lau x....


--------->>>>> NO SUFO NO RESULT! <<<<-----------


hak3...gituuu...huhuhu...


So, u have done 0 not????... dun forget it yea....


 " SuFO is now open beginning 20th Feb to 17th April 2011. Please be reminded NO SuFO NO Result.  ihhiihhihiii....


Bab2 macam nie nak kene bace... malas bt0l lah... paling malas...huhu... ;)


* sangat tidak setuju: ?
* tidak setuju: ?
* setuju: ? 
* kurang setuju: ?
* sangat setuju: ?


mmmm... bt sume setuju je lah..xyah bace2 dah...amacam?? hehe...


A few minute after that :



CourseEvaluation

BEL311 ( ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSES )

Completed 

CTU211 ( Sains dan Teknologi Islam )

Completed 

ECO101 ( Principles of Economics )

Completed 

HBU131 ( KESATRIA NEGARA III )

Completed 

MAT222 ( Mathematical Logic & Proving Techniques )

Completed 

MAT233 ( CALCULUS II )

Completed 


C0mpleted sUdah.... :) :) :)   
 
Yang sebenarny...mmg ak wak setuju je sume...bace skit2 je... kui3......yang kurang setuju tu...bt gak tapi xbanyk la kot...

Xpe... 0verall sume lect O subjet sem ni ak suke... yg xsuke... ciput je kot....xnak penim2 kepale duk bace panjg2.... ;)

SUFO DIS SEM SETTLE!

@ g0od j0b :) @ 

Thursday, March 24, 2011

...:::first draft:::...

TING3......MEETING3..kringggg!!!

Meeting3!! meetg punye pasal....xdan ak nk siapkan first draft bel awal2...dua hari berturut2 meeting jam 9 - 12 tgh mlm..huhh lame giler...last program tuk dis sem..majlis dinner kolej tdm...so kitaorg yg kene handle...jpk2 lain xterlibat sama sx dalam program kali ni...lgpn dis sem last sem 4 diorg yg dah sem ke 6 sem ni..


Dinnerny akan berlangsung 4 aribln 6t.,sebenarny..post ni bukan ak nk citer pasal dinner tu..tapi kitaorg tgh racing lah urus program tu....penim kpale...asyik tukar tu n ini je...k tutup citer pasal dinner tu..kita bkk citer tuk first draft bel pulak...


0leh disebbkn 2 ari berturut2 g meetg smp tgh mlm...ak n de geng terpaksa lah racing wak semalam...sebb ari ni yg kne anta lau x...direject!...nasib baik semalam xda wak meetg tu so, kitaorg bt draft bel sajelh mlm tu..xdan lah nk bt benda lain dh...b4 tu makn byk2 lu..tapi sibuk gak g urus program ni...g amik proposal kat bilik k.fatin lah..tuk tempahan bas student...napelh xgtau awal2...ak manelh tau nk mtk bas pom kne ad proposal....pastu g bilik k.lia pulak..g amik softcopy kupon tuk program tu 6t...dalam ujg mgu ni terpksalh ak siapkan...500 keping tu...


Lepas g amik sume tu.. ak sambg balik bt draft tu...mmg bnyak giler lah....so, malam tu memg ak xtdw langsung coz draft tu...member ak ad gak g tdw jap..pastu smbg balik..ad tu tdw dulu...pastu bgn bt...tapi ak x...mengantuk xmengatuk pum...stay up samp subuh tu bru ak tdw...bt punye bt...kesuntukan mse sgt smp ak xbce balik ap yg ak tulis tu...ntah error ap yg ad...jgn lari topic sudah... :)


Jam 5pg lebih camtu r bawu ak settle keje tu....dh alg2 nk subuh...ak tgu subuh terus lh....pas subuh je terus ak tdw...nasib baik kelas pg td kul 10...tapi bgn xd pun kene bgn awal sbb nk g print out lg..so ak bgn lh kul 8 lbh...walaupun xckp tdw ag..punyelh bisg bdak2 ni...huhh ilang mood tdw ak...hahahah...kira punye kira...ak tdw just 1 jam lebih je...giler lh...tapi yg ak heranny....dalam kelas xpulak ase mengantok...nk kate wak air pg tu pun xbt...xdan lh....lau ari2 lain...tdw awal pun mengantok jugak dalam kelas...ishhh...syaitan!..huhu..


Alhamdulilah siap jgk draft tu...tapi xd masuk lambat...sory lh sir...first time msuk lmbt cam ni....bukany pe...mse g print kat library tu...mesin pulak wak lambat...wak lekat konony...so kene tgu owg tu adjust dulu lh...tapi nsb baik elok balik...lau x...mampos lh....dah lh..tuk ari ni..klas tukar ke blok d...jaoh lh nk g sne...lau tempat biase..depan library je...dgr kte sir bad mo0d jgk lah sbb ramai yg xmsuk ag mse tu...xpelh...cobaan...janji settle!..keje tu second last punye stage...lpas sir check sume n komen...kitaorg kne baiki balik.. n mase tulh kne submit sume pasal topic draft yg kitaorg bt tu...softcopy, hardcopy, folio, process2 bt draft tu...brainstorming n lain2 lah....berserta failny sx..6t submit final draft tu...kne speech la pulak...ckp2 ap yg kita nk cakp dalm mase pbikinan draft tu...huhu...siap record lg..hehhehe..sir ni mmglh##


Ari ni jgk group ak ad speakg prac. yg ke2 punye...yg ni amik markh...yg b4 ni xamik pun...just latihan je...topic tu..mula2 dapat agak kepeningan lah...so far ok kot...faham lh ap yg dia nak...cakap3...mmm...ilg idea nk ckp pun ad... tersekat pun ad...gelabh punye pasl...last2 speakg tu..sir komen lah pasl speakg tu...cara nk bg mse speakg tu enjoy skit...markah yg dapat pun...ok lah....byk yg same nga bdak2 ni..walaupun ak ase hancuss##...alhamdulilah...next week pulak...speakg test yg sebenar..harap2 dapt bt lebih elok n dapat topic best..


So, bt sementara ni...xbz sgt lh nga bel tu..tapi bz nk exam lah...last test n quiz b4 nk final ni...assignment...bila dpt balik first draft tu kne racing wak final draft bel lh pulak....settle2 kan sume..hope everything 0k 6t...insyaallah..


..::::(*_*):::...




sekadar hiasan...hahaha!! ni buku tulis garis 2...ak punye...A4 paper punye folio... hehheeheh

Friday, March 18, 2011

..::AnDaiNye lah!::..

ANDAI LA AWAK TAU.. 



Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.





..::Blik J0m!::..

hye frenz....
hihi...cam senang je ati...berlakon je ni...dalam ati siape yg tahu...Allah je.... :)

J0m3...balik kampg!....bila musim cuti sekolah banyak lah kenduri kendara ni....hihi...jom g amik berkat kat majlis kahwin...mgu ni my cousin yg kahwin...so kbanyakan family balik lah minggu ni.....oleh kerana susah nk jupe family...jdi ak balik lh minggu ni...dapat berkumpul jap sari 2 ni...hik3...relax2 kan hati n minda yang bercampur abih macam rojak ni...

Sepatutny mgu ni ak xleh balik sbb ad tugas..kolej ak ad bt pasaraya kat tdm..tapi nsib baik ak gtau awal2 ak nk balik..so i'm excuse!...haha...tocei2!!!..even ak cuti dri tugas pun...dapat je mesej pasal program tu huhu...bila smp je msj tu..pe lagi delete lh jwbny...XTERLIBAT2!..hak3...kupon?....mmm..xpelh...family ag penting..huhu.. :)

S0,my r00mate SElAmAT bERtuGas..hik3!..jangan mare! HAVE A NICE WEEKEND... amik gambar banyak ye...


Sunday, March 13, 2011

..:::ARAU PERLIS:::..

-LAWATAN KE UITM PERLIS-

Tarikh: 10/3/11-12/3/11
Mase: Bertolak jam 6.15 pm
Tujuan: Bersua mesra dengan ahli cs113/sn kuantitatif (my kos) antara 2 UITM:
 UITM KEL VS UITM PERLIS
Anjuran: DIQMA (kos sn.kuantitatif keL)


Diary dat memory:

10/3/11 -khamis-
 Jam 6.15 petang kitaorang bertolak...tgu dak2 ni abis kelas dulu...tapi mase tu mase delay sebenarnye,,,hihi,...sepatutny kul 6 ag dah bertolak...tetapi oleh kerana tiada tenggiling pada waktu itu...maka diorang kne tgu kitaorang dulu lah...sowi yep....huhu...cover malu r mase naik tu...xpe2...bt c00l je...hahah..bas pun bergerak lah bila kitaorang dah naik tu....seperti biase...doa yg m'iringi perjalanan kitaorang.....alhamdulilah selamat...

Jam hampir 5a.m 11/3/11..kitaorang sampai d pintu besar uitm perlis..wahhhh....best giler....bangga pun ad....lepas tu...bas pun masuk lah kat dalam...punye banyak cabang...penim pakcik bas nk g arah mane satu....tup3...clap cabang...tawaf 1 rong bok baru lah leh masuk cabang yg sepatutny....luas giler uitm ni....yelah 2nd terbesar daripada uitm lain...jauh gak nk g ke tempat umum bg student ni....tgok punye tgok....bas kitaorang pun berhenti lah d tepi dewan...nk kate dewan x jgak...lebih kurang tempat yg bt event2 lah...tgu3...wakil cs113 arau pun datang...sambut kitaorang....n bawak ke kolej penginapan...1 bilik 3 owg..selesa je...cam bilik kat cn gak lah....bilik air pun dekat...

Lepas kemas barang2...kitaorang pun tdw lah jap nk tgu subuh...mandi2 pas subuh tdw balik..hihihi...xpe program start kul 10...r0nda2 uitm...so...tdw lu....kitaorang pun tdw lah...zzzzz...kul 10 pg..prgram pertama..ronda2 uitm...jom3!!..hihi...jalan kaki...mmm..jauh gak...agak lah....same nga kat cn...tapi sne ok ag kot walaupn jauh..jalan kaki sbb x naik trun bukit...just naik tangga dari kaw kolej je...kat cn lak...jauh...berbukit2 lak tu...mmg letih lah lau jalan kaki...g kelas bermandikn peluh plak...so, naik je tenggiling...lau xpupus lg lah...hak3...jalan2...jalan2 kat kaw pertadbiran, tempat2 event, bilik kuliah, bilik konvo pun ad...bilik jubah konvo, library...perp jaafar onn pe ntah...xingat...pastu g jaln2 kat kaw sukan2...kolej2...punyelh byk..divide by senior n junior lak tu...kolej yg kitaorang tgal tu kolej dahlia 2...lawa gak uitm ni....cam bandar pun ad time dak2 ni kua merayap...

Aktiviti petang lak start kul 2.30 ptg..kitaorang berjalan dari tempat berkumpul d kolej cengal kolej lelaki..menuju ke blik kuliah n0 20...petg ni kitaorang main2 LDK..hihi..biase lh tu...divide by 4 group...kne tubuhkan 1 kelab/persatuan...organisasi dia sumelh...pastu ldk 2 kitaorang kne bt 1 progaram berdasarkan pertubuhan kelab tdi..best...dak2 ni sume giler2...xlh blah....ahhahaha.....aktiviti petg ni abis lambat gak..sepatutny kul5 tapi delay ke kul 6...perbentangan ldk 1 tu amik mse lame sgt kot...tiap kump...tapi b4 start dua2 ldk tu...kitaorang bt ice-brekg lu...nak kenal2an kan...lupw nk gtau td..hihi...lpas abis sume ldk tu...sir kitaorg..uitm kel..komen lah..macm2 kne...ad yg nk jemput artis lh dalam program tu...bajet xlogik lah..hak3...xpe2...belajar....-0rganisasi persatuan-...

Malam pulak..malam penutup lawatan nie...walaupun 2 hari je...xpe..leh kenal nga warga2 diorang...yg rasmi sepatutny KP (ketua program) diorg..tapi diwakilkan oleh owg lain sebab kp diorg ad hal..nk bt cam ne...berucap2 pastu rasmi lh majlis penutup lawatan ni...wakil uitm kel n president diorg lak berucap...tq2..sekian terima kasih..hak3...sume dah berucap...time to c montaj dua2 uitm...best2!..amik gamba..posing2...time to makan...cs113 uitm perlis belanje...sbg cenderahati...lepas selesai sume..kitaorg pun g jalan2 lh....kebetulan migu tu ad karnival perakaunan...so...cuci2 mate lh...ad yg shopping gak...murah je kasut2..wadges2..kat lua mayb xmurah ni kot...tapi not me lh yg beli tu...huhu...cuci mate kat ctu dah...cuci mte kat gerai2 makanan lak...sapu burger 1..hihi...

12/3/11 -sabtu-
Pagi tu...kitaorg ad main sukan gak nga dak2 cs uitm kel vs uitm perlis...dak laki main futsal...yg pomp lak main bola jaring...lucu giler tengok dak2 ni main...main suke2 je...xda kalah..xda menang...xda hadiah...mengerat silaturahim...diorg sume sportg...best lh jupe diorg...muke pn mature je...even junior kitaorg..main punye main...b4 balik...ak n de geng amik peluang g tangkap gamba kat academic height...kateny kat cn plg menarik tuk amik gamba..yiap mgu msti ad yg datg kat cni...so, kitaorg follow lh...huhu...amik kat lambg uitm perlis gak...dekat nga academic height....

Kul 11pg..kitaorg berangkat kua dwan...oppss..kua uitm lah...dewan lak cam court je...huhu...sedih je ase...same2 duk melambai2...moga diorg lak yg datang lawat uitm kel...insya.....

Now we r going tu "padang gajah"....padg gajah???...eh33...clap padg besar lah...ntah sape lh yg panggil pdg gajag tu...huhu...only me n de geng lah tahu benda tu..hahah...lawak je...kat cni lah kitorg beli ole2 tuk wak balik dari sane....tawaf 1 bangunan...pastu trun balik tgok brg2 kat bawah..ai...rabun mate dah...control2....yg sowg tu smp xtrun tkot tergoda..beli byk2..hahahah...atoyai...macm2 lah dak ni...huhu..save bajet...1 sen pun xkua...slh satu cara tuk elak boros...bgus2...hihi :)

Lawatan kitorg pun abis...suke2 lam bas...makn2...gelak2...kul 12pm kitorg smp kampus balik...xlh lewat sgt samp...nsib baik lampu bilik dak2 ni xtutup ag...lau x...gelap gelita lah...dah lah jaln kaki dari pintu pagar kolej..naik bukit...letih yooo...huhhh...akhirny smp gak d bilik...now time to rest..zzzzz!!! :)

Tamat sudah  my blog 3disi -ARAU PERLIS- hihi piss!! :)



we r together..





--->>>>>Gamba lain tgah LOADING.......next updated... ;)


updated sudah....




uitm kel vs perlis...bola jaring :) suke2 je..

posing depan uitm perlis punye lambg..

isi perut...krohhzzzz hik3...

ronda2 uitm perlis 
posing kat academic height :)
berjalan ke cengal punye kolej..
new memory ----->>>>> :)

Sunday, March 6, 2011

...:::T3nSi0n!!!!:::...






Aaarrrggghhh!!!...pagi ni membuat ak tension giler...why like this?????..i dun know how this was happened n when it started!!!!!dun look me by 1 side!!..coz it is not really i'm...semakin hari semakin ia keluar!...alhamdulilah..i must b patient first to know all about dis...final dah nk dekat...semakin hari semakin sibuk..how i can face all dis????..plezz dun disturb my study  just about dis..Ya Allah...give me know everything Ya Allah..so i can safe myself..n will b fresh after dis over...why must changed wat de true????..i need more n more333333333 spirit Ya Allah....plez give me...n answer me all about dis...i really2 want be free from dis situation!!! "if u can do it..i also CAN do it"...dun challenge me..when i keep quiet ..it not means dat i weak person!..