All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Monday, December 31, 2012

FILOSOFI MATEMATIK



"FILOSOFI MATEMATIK"

Mengapa plus dikali plus hasilnya plus & juga kalau minus dikali plus atau sebaliknya plus dikali minus hasilnya minus? Anehnya pula, kenapa minus dikali minus hasilnya plus ?

Hikmahnya adalah:

» Mengatakan/menyatakan "Benar" terhadap hal2 yang "Benar" adalah suatu tindakan yang "Benar" atau bahasa matematikanya seperti ini "+ x + = +"

» Mengatakan/menyatakan "Benar" terhadap sesuatu yang "Salah" adalah suatu tindakan yang "Salah" atau dgn kata lain "+ x - = - "

» Mengatakan/menyatakan "Salah" terhadap sesuatu yang "Benar" adalah suatu tindakan yang "Salah" atau penulisan logika matematikanya seperti ini "- x + = - "

» Terakhir, mengatakan/menyatakan "Salah" terhadap sesuatu yang "Salah" adalah suatu tindakan yang "Benar"
atau "- x - = + "

Semua rumus matematika diatas merupakan. Ketetapan Allah & terangkum dalam kalimat:
"Qullil haqqo wa in kaana murron"
(Katakan yang sebenarnya walau itu pahit rasanya).

Barakallah fiikum...

Monday, December 24, 2012

blue rabbit

p/S: comeii x??.. huhu.. 
"blue rabbit" .. but.. its not a blue kaler ! :)
Someone make me to POST this post ;))) 
seribu cerita sebalik tirai ! hehe...

Wahai sayang

P/S: seseorang akan berleter kerana kasihnya yang ada dalam diri

Sunday, December 9, 2012

SPECIAL SOMEONE



saya dah ada kekasih
dia selau hubungi saya setiap hari
5 kali sehari
dia yg paling paham saya
dan apa-apa pun dia kenal sangat saya

kalau saya susah atau sakit
dia selalu ada masa untuk saya

ALWAYS

dia tak pernah lupa janji dia
untuk berada di sisi saya
dia selalu jaga orang-orang yang saya sayang

saya pun  akan selalu berusaha untuk jaga masa saya untuk dia

p/s: FOR YOUR INFORMATION, WE'RE SHARING THAT SPECIAL SOMEONE.

Saturday, December 8, 2012

Touching pulak


P/s: Dia tak busy tapi still tak contact.. i also consider as a BUSY ..
Apa boleh buat... hahaha 

Friday, December 7, 2012

Thursday, December 6, 2012

HARAPAN

YOU KNOW WHAT ITS MEANS?..

SIDANG 1, SIDANG 2, SIDANG 3..
 ITS ABOUT 1 WEEK ABOVE , MORE THAN 48 OR 72 HOURS.......







P/S: IN MY HEART HAVE STRONG FEELING TO DIS SITUATION .. 
SO EXCITED AND MEANINGFUL 
SO STRONG FEELING THAT ARE CANT EXPRESSED WITH WORDS OR OTHERS BUT ONLY HEART KNOWING HOW ITS VALUABLE TO MYSELF .. 

HOPE I CAN GRAB DIS CHANCE IN THE BEST ACHIEVEMENT..
INSYA.. 

Saturday, December 1, 2012

THINK FIRST





Dalam hidup ini, kita sentiasa ada pilihan sama ada...
Berbuat baik atau melakukan khianat

Memanfaatkan orang lain atau memudaratkan mereka

Mementingkan diri sendiri atau mengutamakan kesejahteraan semua

Berkongsi rezeki yang melimpah ruah atau kikir untuk bersedekah

Memberi pujian ikhlas atau mencerca dan mencaci

Menjadi sebahagian daripada penyelesaian atau sebahagian daripada permasalahan

Memupuk hubungan baik atau mengumpul seteru

Menghargai pertolongan orang atau memperkecilkan sumbangan yang diberi

Dalam hidup ini, kita sentiasa diberi pilihan untuk menjadi ahli syurga atau sebaliknya.

Fikir2kan.

P/S: ANYTHING WHAT WE WANT TO DO, THINK FIRST 

Sunday, November 25, 2012

Sunah Nabi berkaitan dengan tandas





Sunah Nabi berkaitan dengan tandas :


1)Sunnah masuk tandas kaki kiri
2)Sunnah baca doa masuk tandas ketika nampak tandas yakni sebelum masuk.(Haram baca doa selepas dah masuk sebab kalimah allah,muhammad dan ayt2 quran diharamkan disebut dlm tandas)
3)Sunnah memakai selipar ketika dlm tandas
4)Sunnah menutup kepala ktika dlm tandas
5)Sunnah memakai kain basahan ktika mandi(makruh mandi bogel)
6)Sunnah rendahkan badan serendahnya untuk buang air dan cuma buka pakaian bawah ketika badan telah direndahkan(jgn buka masa tgh berdiri)
7)Sunnah buang air dlm keadaan mencangkung
8)Sunnah berdehem 3x selepas buang air kecil
9)Makruh lihat najis
10)Sunnah gunakan dulu benda kesat utk buang najis(seperti tisu) sebelum bahagian kemaluan dibasuh dgn air.
11)Makruh bercakap2 dlm tandas
12)Sunnah menjawab salam dgn berdehem(kalau ada org bagi salam dari luar tandas)
13)Makruh duduk lama2 dlm tandas tanpa hajat.
14)Apa2 idea yg dpt ketika dlm tandas,jangan disyorkan ke dlm mana2 mesyuarat agama kerana dikhuatiri ia idea dari syaitan.
15)Makruh kencing berdiri dan haram jika terpercik ke pakaian atau badan dan akn dpt seksaan kubur
16)Haram kencing dlm air yg tenang
17)Jangan bawa tulisan allah,muhammad atau ayat2 quran.
18)Jika memakai cincin yg tertulis kalimah,maka pusingkan ia ke arah perut tapak tgn dan genggamkan ia.
19)Jika ada ayat2 quran yg dijadikan tangkal lalu dijahit didalam gulungan2 pakaian,maka dibenarkan masuk ke tandas tanpa perlu bukak jahitan itu.
20)Keluar tandas dgn kaki kanan dan baca doa keluar dari tandas.

Tuesday, November 20, 2012

Sanah helwah

Alhamdulilah dah lebih 2 hari mencapai umur ke 21 tahun.. :)



the best Gift from my lovely parentz for this year.. macam-macam ada !
.. tQsm mom !
:D




with LOVE,


Nota cinta for U ! ~


P/s : All ur wishes make me strong.. tQsm too frenz ! 
{ 4 muharam 1434 / 18 nov 12 }



Sunday, November 18, 2012

darkness and hurt.




Damai dan kedamaian indah untuk dirasai
Setiap ketenangan menyunting semangat
Sayu, sayu hati dimalam hari
Disempadan bermakna atau tidak

Dunia luas tapi ternyata kecil
Hati kecil memikul seluas-luas perasaan
Sekadar memejamkan mata
Dan akhirnye mengeluh pasrah

Jangan, jangan pisahkan
Hati yang kuat yang mampu menerima dengan baik
Dalam suka atau duka
Sesungguhnya......

Mungkin salah dipangkuan ku
Mungkin ujian mendapat kebahagiaan
Mungkin kerana perasaan olehNya
Beribu-ribu kali mungkin..

Tak mampu diungkap
Harapan yang tersirat
Hanya mampu melihat
Apa yang sudah tersurat

~ smile even inside is only darkness and hurt.

Thursday, November 15, 2012

Poem





Tangan menulis hati mencorak, 
Asas matematik bermula dengan tambah dan tolak, 
Semester ini semester 4, 
Kalkulus l, ll, lll dah lepas, nasib tiada empat. 

Kalkulator saintifik berjenis-jenis, 
Masuk real analysis flashback matematik logik, 
Sedih-sedih we no need, 
Selalulah senyum setiap minit. 

Masalah is infinity, 
Usaha tak boleh henti-henti, 
Kebarangkalian dalam QMT, 
Ayat stochastic pula dalam ekonometrik. 

Time series time table, 
Pelajar ke kelas selalu together, 
Salin nota dalam buku 80 pages, 
Semoga keputusan gorgeous2. 

Matematik sana matematik sini, 
Kalau nak muntah sila ke sinki, 
Dimana-mana mesti hati-hati, 
Not only thinking positively. 

Kadang-kadang kita perlu selesai masalah dalam “long division”, 
Kadang-kadang juga boleh jadi “factorial”, 
Dapat jawapan seolah dalam “sigma notation”, 
Sebab Allah selalu disisi kita.


p/s: 0OOOoooppppssssssss!!

Sarat !

cerita-cerita dunia
cerita hidup aku
ceritara cinta vs ceritara cita! 
hahaha

ganbatee ! 
Awal muharam 1434H
mengharapkan yang terbaik dari setiap perancangan..
Insya..

penuh dengan cerita dalam sehari2..
tapi bizi siket as a student..

dalam diam sarat dengan segala cerita
xmampu untuk dicerita
apatah lagi berkata-kata
ada paham??
haha ! (apa kena?)

blogger memang kerja mengupdate
mampu tak mampu 
sarat sarat sarat dengan cerita
only Him can hear me at that time :D
and you as a my support
be nice 

pergi berjalan-jalan
berteman kan impian
penuh dengan angan-angan
tu cuma mimpi di siangan

scotland .. love3
dorongan dan semangat dari DR.
mampukah? sangat jauh dari apa yang ada sekarang

ganbatee tuk tahun baru..
semoga lebih baik

Friday, November 2, 2012

Yummy2 !!


something wrong with my blog lately..
 adehh.. usah menghancurkan page yang sudah dibesarkan ni sudah 

Sunday, September 30, 2012

Happy Ending




Dikala musibah datang menimpa,

Kita hanya mampu meminta pertolongan dariNya..

Adakah setiap apa yang kita lakukan..

Dia yang pertama yang kita ingat?...

Semua inginkan yang terbaik dalam hidup..

Adakah kita betul2 berusaha?...

Jika kita dberi peluang untuk merasai kegembiraan itu..

Adakah kita bersyukur?...

Segala yang berlaku pasti ada "happy endingny"..

Hanya kita yg tak tahu dimana "happy ending" tu berada

mesti pun pahit untuk ditelan.. kerana..

ALLAH sudah mengaturkan yang terbaik untuk hambany.. :)

Friday, September 28, 2012

Pertandingan Minggu maths..



MINGGU MATEMATIK akan diadakan BAKAT SENI MATEMATIK..5 kategori akan dipertandingkan antaranya Mencipta dan membaca pantun,sajak,melukis poster,boria/dikir barat,montaj.....semua ciptaan hendaklah mempunyai unsur2 matematik...bagi montaj tema adalah "MATEMATIK PEMANGKIN TRANSFORMASI MINDA"...WANG TUNAI dan SIJIL menanti anda...TARIKH TUTUP PENDAFTARAN ADALAH PADA 10/10/2012.....HASIL CIPTAAN HENDAKLAH DIHANTAR SEBELUM 12/10/2012.. amazing !!!

SERLAHKAN BAKAT ANDA E'ZZATUL HAMIZAH !......
HAHAHA.. 

Paling best and simple..
PANTUN & POSTER
KOT :)

Berpantun dalam maths??
Wah berpantun dalam maths 
aku kali ni..tak pernah dibuatnya
Pejam  mata sekali buat...hahaha

Lidah kelu
Otak beku
Menyusun ayat memamg payah
Lagi-lagi dalam maths..

Perah idea lebih teruk lagi perah santan
Usaha-usaha alhamdulilah berjaya
Menang kalah hanya mencuba
Ada rezeki tak kemana

YEZZA!!!

My pantun already complete
mencuba nasib lau hantar..haha
if menang no reason to not post here..
hahahaha

:)

CREATION BY: 

Mood: Gelak sorang2 sengih sorang2 kalau kalah melopong... hahaha 

Thursday, September 20, 2012

TAK TAHU tajuk

Disetiap tajuk ada ceritanya
Permulaan jalan ada penghujungnya
Pengakhiran yang tak pasti berusaha mengetahui
Hanya tersenyum menghadapi

Kisah yang manis ada suka dan duka
Tak siapa memahami andai diri tak pernah merasai
Cara hidup yang berbeza jauh sekali pemikiran
Yang pasti sesuatu itu ada

Kisah yang banyak episod bergantung pada penerbit
Dicerita pula dengan banyak tanda tanya
Membuat kita lebih berfikir lebih jauh
Pada erti sebenar kehidupan

Tiada yang abadi tiada juga yang agung, kecuali DIA
Namun hidup di bumi hanya menampakkan
Orang itu yang berkuasa menguasai segalanya
Dan melupakan DIA namun kita hanya pengerak cerita

Senyuman yang manis
Walaupun hati yang pahit
Hidup dibumi memang perlu lebih berPositive
Walaupun berlegar opposite

Indah hanya indah pada perkataan
Tak seindah tempat abadi
Sesuatu yang dikecapi terselit makna sendiri
Hanya yang diketahui oleh hati




Thursday, September 6, 2012

sengal


Diam ada makna
dalam banyak-banyak diam...
diam sebab tido lah best...kan??

Pergi sini sana ingat nak cuci mata..
sekali shopping..kot2 ada yang berkenan..

Jalan 5 minit..tetiba WOIIII !!..
kene ragut alkisahnye..
memang cuci mata saje lah jawabnye..

Encik..beg duit encik jatuh..
dompet encik maksud saya

Ohh yeke?? terima kasih banyak ye dik..
jalan punya jalan..
tiang api kat depan dilanggarnye..
kalot sangat kira duit cukup ke x..

kan melayang duit tu..
free-free orang amik.. kononya dermawan
tepuk kepala sendiri lah..

Aku pergi ikot sini..
kau pergi ikot sane..
tengok sape lagi cepat..

Oraitt..ok..

lalala.. ikot seperti yang dirancang..
si A anta mesej.. last2 g dating..
si B teruskan berjalan.. lastny sampai di jalan mati
sebab si A tukar arah signboard..

Kenapa???
si A n si B suke orang yang sama rupenya..
berebut lah..
Alahaii..

Sunday, July 22, 2012

sorry dear



~I'm just silence & smile in what kind of time ~


I'm so tired to handle it,
so, I'm leave it.
but, its don't means that 
I let u go from my heart
I just so bored with them
that don't understand about
what every person felt..

For me,
its enough that I'm doing but its still in ISLAM way
insya, Alhamdulilah..

in fact, u don't have right in my way..
u just follow to avoid me in something dangerous o social!

SORRY,
Its so hard to me made it as a my decision..
but, u dont know how i feel,
every time to time..

"TERPAKSA.. u know!"

P/s: bahasa ke2 ke Laut..xsempat nk kejar.. sory..

Seolah2 robot yang dicipkan !



YA ALLAH,
ramadhan kali ni sangat menyakitkan aku..
Dugaan dAriMu untuk ak tempuh, terpaksa tempuh
tanpa mengalir airmata depan orang yang dekat dengan aku
terpaksa menutup pintu hati
yang selama ni kau bukakkan untuk aku
terpaksa melupakan segalanya keinginan
hanya demi kesenangan
terpaksa sentiasa senyum & ketawa dlm hati yang sangat pilu

Aku manusia biasa, sama macam orang lain
ada hati & perasaan,
semua ad matlamat sendiri, ada keinginan
Ada segalanya yang memang manusia ada
untuk mendapat kebahagiaan dunia akhirat..
tapi cara mereka salah!

seolah2 robot yang dicipkan !

PASRAH,

Aku tetap bersyukur dengan apa yang aku ada selama ni
dengan apa Kau beri selamana ni walaupun seketika
walaupun sebesar zarah..
Aku akan berusaha menjadi manusia yang bersyukur sentiasa

Aku mohon Kau tetapkan lah hati aku
Kuatkan lah hati aku
Permudahkan urusan aku agar mereka dapat apa yang mereka nak
Permudahkan segala urusan orang-orang yang aku sayang
& lindungilah mereka dari segala perkara2 sedih & xdiingini..

Aku xsanggup, xmampu
malah aku sendiri terumbang ambing
samada aku berjaya lalui ataupun tidak..
aku berserah kepadaMu Ya Allah..
hidupku & kisahku..
walaupun sejak aku dalam kandungan di usia 4bulan
Kau dah tetapkan segalanya untuk hambaMu sekalian

semua ad hikmahnya
namun untuk melalui adalah SANGAT SUKAR

Aku tawakal & redha kepadaMu Ya Allah,
Allahuakbar !


DUGAAN
SALAM RAMADHAN 2012

P/s: perkara yang paling menyakitkan aku adalah: perlu bersenyum seolah2 gembira tanpa ada perkara yang berlaku dihadapan MEREKA yang hakikatnya hati aku penuh DUKA! :'(

Monday, July 2, 2012

EURO 2012



SALAM ;)
Dah lame TAK update Blog tersayang nie.. BUZY sket sekarang ni..




DEMAM EURO 2012!
SAYA ITALY ANDA BAGAIMANA??? HAHA!


 Kecoh satu dunia..sokey yang penting ITALY sya sudah kalahkan pasukan lain & pasukan GERMANY dalam semi final.. TANIAH ITALY!!!.. & FINAL EURO 2012 will meet SPAIN this morning.. 

Dalam sibuk FINAL EXAM..bola tetap bola ! haha.. sebabnya?? ITALY MENANG ! yeahhh ! & sebab utama saya untuk STAY UP! STUDY! K..s0, GUDLUCK TO ITALY TEAM & ME !!! .. 
<3 FIGHTING2!!! <3



All DA Best BUFFON & MARIO! ;)

GO GO ITALIA !!!

P/S: Semangat Adalah penting dalam semua perkara.. Think POSITIVE!! :D


Monday, June 18, 2012

kenape???




Entah ape yang tengah berlaku..
yang pasti sudah berlarutan lamanya..
yang mane perlu aku yakinkan..
yang mane perlu aku biarkan..

manusia nyata penuh dengan adegan..
"sampai aku tak tahu siapa diri kau yang sebenar"
adakah kau yang sekarang ini diri kau yang sebenarnya..
wahai manusia..jika A yang kau mahupun..jangan pernah fikir soal B hingga Z!

kau tetap kekalkan seribu pertanyaan dalam minda aku..
suka hati lah..just follow what u want!..

Awk pulak!!!
mane awk????
sampai hari ni..awk seolah mengantungkan saya..
jika itu yang awk nak.. just talk!.. dun do dis to me!

adakah dsebabkan hal awk dulu
sampai awk buat camnih??
awk ad harapan terhadap seseorang tu,
tapi tindakan awk langsung xnampak kearah tuh.

who you are the real one?????
show me please!


p/s: "terlalu sedih dengan situasi nih T.T "

Tuesday, May 29, 2012

cerita bersarang

camat pagi!

sampai ke hari ni..dah banyak bnda yg berlaku..
suke & duka..
ni cerita2 yang dah bersarang dah..hehe..
no cerita duka yet in this post.. xnk :(
selamat menjamu mata ^_^



ni program jamuan teh bersama raja & permaisuri perlis :)
very peramah n sweety :D


peace :)



ni program melawat istana Arau..
versi i-City tau! huhu..kau ad??


sempena besday sulan je ye..limited edision



ni program dinner sy kat cni..
tema: F00tBaLL CRAZY!!.. crazy x??? huhu..
tema yg gempak bak kata mama rina (lect O.D.E sy) dalam versi ayat sy lah.. hik2

my groups cs :MANATICS..
yg sebelah dy tu..hadiah first dr pertama kali nama dsbut dalam cabutan bertuah..
first person tu..huhu..no bertuah :72 
tgh makan ...gelabah satu badan nk g amik nga tgn xberbasuh lg..
alhamdulilah...




P/s: gempakkan hari2 anda..^_6



Thursday, May 10, 2012

SchAwal

 sweet sangat..
artis yang paling best perkahwinannye..
ROMANTIK + SWEEEETTT
semoga kekal abadi..
Aminn..

sye nak camni jugak! bole??.. heee

dah lepas sebagai suami isteri dah ALHAMDULILAH dah :)
moga kita kekal ke akhir hayat ye wak.. :D
Aminn..

Wednesday, May 9, 2012

cinta bersatu for us

[♥] terasa lame walaupun masih terlalu awal..[♥] =)


~cinta bersatu antara kita~
moga kekal abadi
amin

awkkk...selamat ye ;)..
[♥] [♥][♥] 

Friday, May 4, 2012

orang puang


meh bace n belajar bahasa ganung..sape2 yg xtau.. :)





Org Perempuan, dah ready nak Kahwin?
Baca ni.

(^^)

--------------------------------------------------------------------


ooo orang puang ...

mung bangung pagi , mung gerok suami ,
mung ajok suami berjemooh , mung jd makmung ,
mung masok , mung gosok baju suami ,
mung sedie kasut stokeng untuk suami ,
mung kuca tea , mung ato suami ke pitu pago , mung cium tangang ye ...

mung mitok maah ...
mung dok rehak ...

mung basoh baju pulok , mung pon lipak baju ,
mung kene tunggu van ikang pulok , mung beli laok maok ,
mung masok pulok , mung siang ikang ,
mung potong sayor , mung ggoreng ...

mung letih ...
mung dok rehak ...

tengohari , anok anok balik ,
anok tu lepo beg ngate , mung sabo ,
anok tu wak bising , mung redho ,
anok tu wak hhanya , mung senyum ,
anok tu nangih , mung tetak manih ...

mung taboh ...
mung dok rehak g ...

mung hidang makang tengohari ke anok ,
mung tukang suap , mung tukang basuh ,
mung tukang lap , mung tukang kkemah ...

sapa petang ...
mung dok rehak ...

suami pulok balek , mg belari cium tangang ye ,
mg mitok maah , mg hidang ke dye minung petang ,
mung bagi senyumang ke ye , mung hiborkang ati ye ...

mung letih ...
mung nyando tepi meseng nyo ...

garib tibe , mung ajok suami g ddengo kuliah ,
mung sedie juboh suami , mung sarong ppioh suami ,
mung hiborkang lagi , lagi dan lagi ...

mlm tibe , mung jd permaysuri ,
mung bahagiakan suami , mung jd bidadari ...

dengan jalan ninglah mung akang dapak syurge ...




*hebak mung orang ppuang ... ^,^

Wednesday, April 18, 2012

program Dato' VC

Program mantap oleh ayahanda UiTM kami sendiri..
jelajah UiTM satu Malaysia
& right now was landed at UiTM Arau, Perlis :)
Prof Dato' IR Dr sahol hamid abd Aziz
( insyaallah xsalah :D)


Semua kelas batal & wajib mengikuti program ni..
mmg xSIA2..

" PROGRAM SURVIVAL MAHASISWA UITM " 

...bersemngat,,sedey...hepy...berbangga..kagum.....semua rasa,,,
tp jgn separuh jalan sudah..
BANGKITlah demi diri sendiri, bangsa, agama & negara! chewaah :D

p/S: program yang sangat best & berkesan..
LOVE it ayanda sahol..UiTM dihatiku

Monday, April 16, 2012

Modul 6


" PEMBINAAN BUMIPUTERA GLOKAL"
-KEUSAHAWANAN GLOKAL-

terbaik!!!.. akhirnye abis jgk modul 6...lagi 2...errr...cepat le abis... AGAK BUSAN pabila memikirkanny..ngeh3... ap2 pun... 
UITM d HATIKU :)

p/s: macam mangsa banjir da..

Friday, April 6, 2012

tawa & sedih


dALAM tawa ad SeDIH..
rutin hidup yang wajib..
walaupun dalam sedih..ku ad gembira..
walaupun sekecil zarah..
Terima Kasih Ya Allah..
semuanya dalam perancanganMu
berikanlah hambaMu ni kebahagiaan dunia & akhirat..
kuatkan aku ya Allah..
amin..

Doakan pertemuan ni pertemuan jodoh dunia akhirat.. amin
❤❤❤K757❤❤❤


Monday, April 2, 2012

Buang pengaruh itu!

 BUANG PENGARUH ITU!!!


get out from my life!
U r not important anymore ..

diriku sangat berharga untuk dipermainkan!..



~hubungan kan bahagia pabila masing2 saling menghormati~




Ku inginkan cinta yang bole mbimbingku..amin..
sungguh indah andai KAU m'berikan insan yang betul2 menghargai..
insya..


Sunday, April 1, 2012

mantap



Sepetang bersama..huhu

relax kan otak ..jom dengar lagu ni..

best giler..suara dua2 best!..

love this!!!

Tuesday, March 27, 2012

saya

‎(✿◠‿◠)saya pernah SETIA,
tapi DIDUAKAN..(╯︵╰,)

(✿◠‿◠)saya pernah PERCAYA,
tapi DIKHIANATI..(╯︵╰,)

(✿◠‿◠)saya pernah MENCINTAI,
tapi DISAKITI..(╯︵╰,)

(✿◠‿◠)saya pernah MEMILIKI,
tapi akhirnya KEHILANGAN..(╯︵╰,)

(✿◠‿◠)saya pernah JUJUR,
tapi DITIPU..(╯︵╰,)

(✿◠‿◠)saya pernah BERHARAP,
tapi harapan tu cuma SIA-SIA..(╯︵╰,)

 


Wednesday, March 21, 2012

terasa penat



Apabila terasa penat..penat..& penat sangat..
kita rase tak mampu dah untuk berstay dalam keadaan tu..
cinta manusia xkan kekal lama..
lebih2 lagi pada yang bukan jodoh kita yg sebenar..
Allah lebih mengetahui..
kerana DIA yang merancang..
manusia hanya akan ada pengalaman & kenangan..
yang kekadang memberi semangat pada diri untuk bangkit lagi..
mekipun pahit..kita harus menelanny jua..
-RODA KEHIDUPAN-

P/s:‎"menunggu orang yang tepat dariNya adalah lebih baik daripada membuang masa dengan orang salah"

moga terbaik


satu hal yang ak harapkan hari ni
semoga ap yang ak lakukan adalah cara yang terbaik untuk kita..
tanpa dipengaruhi oleh ape pun...
jika ad kesungguhan..
pasti dia akan jumpa jalan yang betul & berkesan..
jika tidak.. menunggu yang tepat dariNYA adalah lebih baik
tanpa membuang masa dengan orang salah..
semua yang berlaku adalah pengalaman dan kenangan


semoga kita semua bahagia hingga ke akhir hayat

sesiapa pun dia..saya akan terima dia sepenuh hidup saya ..
sebab dia adalah jodoh saya yang sudah ditentukan Allah

p/s: saya sayang future husband saya !

KU mengharapkan yang terbaik darimu YA ALLAH

Sunday, March 18, 2012

saya bangga!

:: KETIKA ALLAH MENCIPTAKAN WANITA ::

Ketika Allah menciptakan wanita,

Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"

Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan...

Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya...

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...

Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini...

Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?"

"Tetapi...,Engkau membuatnya begitu halus & lembut"

"Ya..., AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga"

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya....., Harus...!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki...

Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri...

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit...

Mampu tertawa saat hatinya menangis...

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya...

Dia boleh melawan ketidakadilan...

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia...

Hatinya terluka saat melihat kesedihan...

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka...

"CINTANYA TANPA SYARAT"

Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu hal....., Dia terkadang lupa betapa berharganya dia"




saya bersyukur dilahirkan sebagai seorang perempuan..

cukup sudah!


Sudahlah..andai diri itu xmampu nak lahirkan kejujuran zahir & batin

Friday, March 16, 2012

AlhamduLilah




AlhamduLilah
dye dah sembuh
ak xharapkan ape2 dah..
bersyukur sangat2 dah
dye dah sembuh
ajal xkira samaada dy tahu dy sakit
or memang xsakit
cam xpercaya pun ada..
tapi bersyukur sangat
dye dah sembuh
harap2 xda sakit lagi

moga dy buat pilihan yang terbaik
dalam kehidupan dy akan datang
& akan jujur dalam setiap perbuatan & perlakuan.

ALHAMDULILAH
_ ya Allah _

p/s: terima kasih atas pe yang awak lakukan untuk saya walaupun pedih

Tuesday, March 13, 2012

my only hope!





ALLAH Says :

"Try to Walk on My Way,
I'll Make all the Ways Easy for you.

Try to Spend your Wealth in My Way, 
I 'll Open Oceans of Treasure for you.

Try to Leave your Wills for Me,
I 'll Make your Desired Destiny for you.

Try to Bear Pain on My Way,
I 'll Open the Doors of My Care for you.

Try to Believe in Me,
I 'll Make Sincere Friends for you.

Try to Be Mine,
I 'll Make Everyone for you.

ALLAH IS MY ONLY HOPE... ♥ !!

Thursday, March 1, 2012

who say's??






who says I can't be perfect?
who says I not worth it?
who says I not pretty?
who says I not beautiful?
who says I don't pass the test?
who says I can't be the best?
I've got every right to a beatiful life.. (:




p/s: chill de life !