All thing is infinity !..
In life have many sweet sour thing that must "plus minus or should be expand & simplify" (^_^)... Sometime we need to solve all problem in "long divison".. But sometime it also can be "factorial" and then we will get the answer by "siqma notation" .... Cause ALLAH always by ur side.. insyaALLAH ... +_+

~~ BAGAIKAN DIARI KISAH HIDUP YANG MEMERLUKAN LUAHAN UNTUK MEMBERI KELANCARAN PENGALIRAN DARAH DALAM OTAK ~~

Sunday, September 30, 2012

Happy Ending




Dikala musibah datang menimpa,

Kita hanya mampu meminta pertolongan dariNya..

Adakah setiap apa yang kita lakukan..

Dia yang pertama yang kita ingat?...

Semua inginkan yang terbaik dalam hidup..

Adakah kita betul2 berusaha?...

Jika kita dberi peluang untuk merasai kegembiraan itu..

Adakah kita bersyukur?...

Segala yang berlaku pasti ada "happy endingny"..

Hanya kita yg tak tahu dimana "happy ending" tu berada

mesti pun pahit untuk ditelan.. kerana..

ALLAH sudah mengaturkan yang terbaik untuk hambany.. :)

Friday, September 28, 2012

Pertandingan Minggu maths..



MINGGU MATEMATIK akan diadakan BAKAT SENI MATEMATIK..5 kategori akan dipertandingkan antaranya Mencipta dan membaca pantun,sajak,melukis poster,boria/dikir barat,montaj.....semua ciptaan hendaklah mempunyai unsur2 matematik...bagi montaj tema adalah "MATEMATIK PEMANGKIN TRANSFORMASI MINDA"...WANG TUNAI dan SIJIL menanti anda...TARIKH TUTUP PENDAFTARAN ADALAH PADA 10/10/2012.....HASIL CIPTAAN HENDAKLAH DIHANTAR SEBELUM 12/10/2012.. amazing !!!

SERLAHKAN BAKAT ANDA E'ZZATUL HAMIZAH !......
HAHAHA.. 

Paling best and simple..
PANTUN & POSTER
KOT :)

Berpantun dalam maths??
Wah berpantun dalam maths 
aku kali ni..tak pernah dibuatnya
Pejam  mata sekali buat...hahaha

Lidah kelu
Otak beku
Menyusun ayat memamg payah
Lagi-lagi dalam maths..

Perah idea lebih teruk lagi perah santan
Usaha-usaha alhamdulilah berjaya
Menang kalah hanya mencuba
Ada rezeki tak kemana

YEZZA!!!

My pantun already complete
mencuba nasib lau hantar..haha
if menang no reason to not post here..
hahahaha

:)

CREATION BY: 

Mood: Gelak sorang2 sengih sorang2 kalau kalah melopong... hahaha 

Thursday, September 20, 2012

TAK TAHU tajuk

Disetiap tajuk ada ceritanya
Permulaan jalan ada penghujungnya
Pengakhiran yang tak pasti berusaha mengetahui
Hanya tersenyum menghadapi

Kisah yang manis ada suka dan duka
Tak siapa memahami andai diri tak pernah merasai
Cara hidup yang berbeza jauh sekali pemikiran
Yang pasti sesuatu itu ada

Kisah yang banyak episod bergantung pada penerbit
Dicerita pula dengan banyak tanda tanya
Membuat kita lebih berfikir lebih jauh
Pada erti sebenar kehidupan

Tiada yang abadi tiada juga yang agung, kecuali DIA
Namun hidup di bumi hanya menampakkan
Orang itu yang berkuasa menguasai segalanya
Dan melupakan DIA namun kita hanya pengerak cerita

Senyuman yang manis
Walaupun hati yang pahit
Hidup dibumi memang perlu lebih berPositive
Walaupun berlegar opposite

Indah hanya indah pada perkataan
Tak seindah tempat abadi
Sesuatu yang dikecapi terselit makna sendiri
Hanya yang diketahui oleh hati




Thursday, September 6, 2012

sengal


Diam ada makna
dalam banyak-banyak diam...
diam sebab tido lah best...kan??

Pergi sini sana ingat nak cuci mata..
sekali shopping..kot2 ada yang berkenan..

Jalan 5 minit..tetiba WOIIII !!..
kene ragut alkisahnye..
memang cuci mata saje lah jawabnye..

Encik..beg duit encik jatuh..
dompet encik maksud saya

Ohh yeke?? terima kasih banyak ye dik..
jalan punya jalan..
tiang api kat depan dilanggarnye..
kalot sangat kira duit cukup ke x..

kan melayang duit tu..
free-free orang amik.. kononya dermawan
tepuk kepala sendiri lah..

Aku pergi ikot sini..
kau pergi ikot sane..
tengok sape lagi cepat..

Oraitt..ok..

lalala.. ikot seperti yang dirancang..
si A anta mesej.. last2 g dating..
si B teruskan berjalan.. lastny sampai di jalan mati
sebab si A tukar arah signboard..

Kenapa???
si A n si B suke orang yang sama rupenya..
berebut lah..
Alahaii..